Vauraus, taloudellinen riippumattomuus, taloudellinen vapaus, KuMa, PaRi-tulo…. Kummallisen kuuloisia termejä? Ei hätää, varmistetaan, että terminologia on tuttua ja turvallista.

Vauraus

Vauraus tarkoittaa ”mahdollisuutta elää täydesti elämän jokaisella osa-alueella”. On hyvä tiedostaa, että vauraus ei tarkoita pelkästään rahaa, rikkautta tai miljoona omaisuutta. Henkilö, kenellä on ennen seuraavaa palkkapäivää tilillään 500,00 €, voi kokea olevansa vauras. Tai henkilö, kenelle ei ole penniäkään (senttiäkään) velkaa, voi kokea olevansa vauras. Sinä annat vauraudelle merkityksen. Sinä määrittelet, mitä vauraus tarkoittaa juuri sinulle.

Taloudellinen riippumattomuus

Tulotaso, jonka olet itsellesi rakentanut, jotta taloutesi ei syöksy kurimukseen, jos joudut jäämään sairaslomalle tai työttömäksi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että olet rakentanut itsellesi vähintään 5 kuukauden menoja vastaavan puskurirahaston. Avo- tai avioeron, puolison menehtymisen, työttömyyden, sairasloman tai lomautuksen aiheuttama taloudellinen haaste ei saa sinua menettämään yöuniaan – talouden kannalta.

Toisaalta taloudellinen riippumattomuus voi tarkoittaa, että olet nykyisen tulon rinnalle rakentanut muita tulopuroja, jotka kompensoivat palkan vähenemistä vaikkapa sairasloman tai työttömyyden ajaksi. Päivärahan sekä tulopurojen yhteenlaskettu summa verojen jälkeen on vähintään menojasi vastaava.

Taloudellinen vapaus

Olet rakentanut itsellesi joko useasta tulopurosta tulovirran tai kasvattanut omaisuuttasi siihen pisteeseen, että voit jäädä pois työelämästä ja nauttia omaisuuden / tulovirran tuomasta säännöllisestä tulosta. Vapautuvan ajan käytät matkusteluun, perheen kanssa vietettyyn aikaan, elämyksiin ja muistoihin – muutaman idean mainitakseni. Esimerkiksi suoriin osakkeisiin sijoittamalla ja kerran vuodessa saatujen osinkojen avulla, tulotasosi vastaa vähintäänkin nykyistä vuosipalkkaasi.

KuMa

KuMa on lyhenne KumppanuusMarkkinoinnista (engl. affiliate-marketing). Tulen kertomaan ja opettamaan sinulle kolme erilaista keinoa ansaita PaRi-tuloa kumppanuusmarkkinoinnin avulla:

  • blogin kautta
  • nettisivujen kautta
  • ilman blogia tai nettisivuja

 

Tällä hetkellä minulla on 34 mahtavaa KuMa yhteisön jäsentä, jotka markkinoivat e-kirjaani Sinullakin on oikeus vaurastua osa 1. Noin 80 % e-kirjan myynneistä tapahtuu KuMa jäsenten kautta. Tarjoan KuMa yhteisön jäsenille 50 % provision e-kirjan myynneistä.

PaRi-tulo

PaRi-tulo tarkoittaa Palkasta Riippumatonta tuloa. Jossain yhteydessä voidaan puhua myös passiivisesta tulosta mutta termi passiivinen on jonkin verran harhaanjohtava, sillä ilman tulovirran ylläpitoa, tulovirta tyrehtyy.

Minulla on tällä hetkellä meneillään projekti, jossa pyrin rakentamaan mahdollisimman ”passiivisen” tavan ansaita rahaa. Projektissa minulla on apuna 13-vuotias poikani ja kunhan saan jotain varteenotettavia tuloksia aikaan, kerron niistä enemmän blogin puolella.

Oletko törmännyt talouden termiin, joka on jäänyt vaivaamaan mieltäsi? Lähetä termi minulle, niin lisään sen tähän listaan.