Näin se viikko hurahti nopeasti – ehkä jopa liian nopeasti, kun ei edes itsekään huomannut että tiistai oli jo illassa 😀 Noh, muutaman viikon kuluttua alkaa koulut, jolloin arjen hallinta palaa normaaliin uomaan, jolloin päivistäkin on enemmä perillä 😉

Ensimmäinen täysi viikko henkilökohtaista projektia on takana. Tässä artikkelissa käyn yhteenvedon omaisesti läpi, millaisia asioita on tullut opittua, missä on säästetty ja miten paljon sekä onko uusia keinoja ansaita rahaa tullut näköpiiriin. Niin ja jos luet blogiani ensimmäistä kertaa, henkilökohtainen projekti, josta kerron, alkaa täältä.

Missä säästin ja miten paljon:

 • Arkiruoka koostui menneenä viikkona pitkästä aikaa keitoista; nakki- ja jauhelihakeitot maistuivat ja toivat kaivattua helppoutta arkeen sekä säästöä kukkaroon. Kaupasta tarvitsi ostaa pelkästään paketti nakkeja sekä jauhelihaa – muut ainekset löytyivät jääkaapista
 • Torstaina ajelin tyttären kanssa Tampereelle kavereita tapaamaan. Isoin säästö matkan aikana oli ehdottomasti omien eväiden mukaan ottaminen. Toisinaan huoltoasemien ja kahviloiden helppous ja kätevyyn on ihan ok mutta kuppi kahvia ja kaksi sämpylää sekä pillimehu lohkaisevat tuntuvan palan matkabudjetista.
  • Kuppi kahvia 2,20 €
  • Sämpylä 4,90 € x 2
  • Pillimehu 1,50 €
  • Yhteensä 13,50 €
  • Matkaa kertyi kuitenkin yli 600 km, joten neljän pysähdyksen taktiikalla (kaksi mennessä ja kaksi tullessa) rahaa olisi saattanut kulua pahimmillaan jopa 54,00 €.
 • Ajonopeudensäätimen käytön lopettaminen. Kuulin joskus ohimennen keskustelun, jossa kerrottiin että ajonopeudensäätimen käyttö lisää bensa / dieselkustannuksia paljon. Samaan olen kiinnittänyt huomiota ennenkin. Siksi matka Tampereelle taittui ilman kyseistä toimintoa ja mahdollisimman tasaisella ajotyylillä nopeusrajoituksia noudattaen.
 • Maanantaina ajelin Joensuuhun päiväksi. Matka taittui ilman pysähdyksiä, joten kuluja ei huoltoasemilta tullut. Omat eväät oli mukana silloinkin.
 • Kaiken kaikkiaan säästöä kertyi keskimäärin noin 100,00 € ensimmäisen viikon aikana.

 

Uusia keinoja ansaita rahaa:

Olen ollut mukana useissa eri suoramarkkinointi yrityksisssä vuosien varrella. Hyvin alkaneen alun jälkeen toiminta on kuitenkin unohtunut ja jäänyt taka-alalle. Vakaa aikomukseni on kuitenkin ollut herätellä tätä asiaa syksyn tulleen lisää mutta päätinpä ottaa tähän varaslähdön ja aloittaa sen jo nyt.

Liityin innoissani FitLine porukkaan mukaan siitä syystä, että olen kuullut monien kehuvan heidän tuotteitaan mm. adhd lasten kohdalla. Tavoite, että molemmat lapsukaiset saisivat lopettaa lääkkeiden käytön on inspiroiva – niin minulle kuin lapsillekin.

Siksi en malta odottaa, että saan postissa jugurttikoneen ja aloittaa oman jugurtin tekemisen (jepulis, kirjoitin tämän artikkelin siis tänään aamulla mutta en ehtinyt julkaista sitä ja kas kummaa kun paketti tulikin tänään.)

FitLinen aloituskustannukset olivat yllättävän edulliset – vain n. 30,00 €. Ja tähän sisältyi rekisteröintimaksu sekä jugurttikone 😀 Vitamiinit ja hivenaineet, jotka tulevat kerran kuussa kotiin, kustantavat tällä hetkellä noin 88,00 € / kk. Pieni hinta siitä säästöstä, jos lasten lääkkeet saadaan lopetettu – niihin kun menee kuukausittain keskimäärin 75,00 €.

Toinen syy FitLineen mukaan lähtemiseen on muut lääkekustannukset. Olemme siitä onnellisessa asemassa, että lähes 10 vuoden aikana olemme olleet pääsääntöisesti terveitä muutamaa lyhyttä flunssaa lukuunottamatta. Mutta sitten jos olemme kipeitä, rahaa kuluu Apteekkiin yllättävän paljon.

Toinen suoramarkkinointiyritys, jossa olen ollut mukana jo tammikuusta lähtien on Young Living. Näistä eteerisistä öljyistä olen kuullut paljon hyvää ja olen saanut niistä apua jo itsekin. En vaihtaisi piparminttuöljyä yhtään mihinkään, rakastan sitä tuotetta! <3

Öljyily on minulle vielä uutta ja ihmeellistä ja tätä asiaa on tarkoitus alkaa opiskelemaan lisää syksyn aikana.

Yrityksen menneen viikon koko liikevaihto oli 1.684,93 €, joka on hyvä keskiarvovauhti.

Miksi suoramarkkinointi? Miksei vaikka palkkatyö?

Haluan pitää ohjat omissa kätösissäni. Palkkatyö on siitä haastavaa, että joudun olemaan muiden armoilla koko ajan. Jos työnantaja päättää että porukkaa laitetaan pois, on mahdollisuus, että kohta ei ole enää työtä johon mennä.

Mutta suoramarkkinoinnissa pystyn itse määrittelemään ja saavuttamaan ihan mitä tahansa. Tulotaso riippuu omasta työpanoksestani. Mitä enemmän olen valmis tekemään töitä, sitä enemmän minun on mahdollista ansaita rahaa.

Toinen syy suoramarkkinointiin on sama, kuin miksi perustin yrityksen – haluan itse päättää miten paljon, milloin ja kenen kanssa teen töitä. Palkkatyössä minulle sanellaan työehdot, työajat ja toimipisteet mutta nyt voin tehdä töitä vaikka Joensuun Amarillossa tai Coffee Housessa (kuten viime torstaina) jos haluan. 🙂

Mitä opin?

Ilman järjestelmällistä toimintaa, säästäminen ja rahan ansaitseminen on haastavaa. Noh, toisaalta tämä on itsestäänselvyys ja olen tiennyt tämän jo pidemmän aikaa mutta mennyt viikko muistutti minua tästä jälleen. On tehtävä selkeä tehtäväjako mitä teen milloinkin ja noudatettava ”työjärjestystä”.

Se, että opiskelen vitamiineja ja eteerisiä öljyjä 1,5 tuntia viikossa riittää, kun aiheeseen keskittyy kunnolla vaikka 30 minuuttia kerrallaan eikä anna muille häiriötekijöille, kuten somelle ja sähköpostille valtaa sinä aikana.

Mitä tavoitteita tälle viikolle?

Houkuttava suoramarkkinointitavoite olisi saada elokuun loppuun mennessä nostettua itsensä IMM:ksi. Sillä saisi mukavasti jo 1.000,00 € edestä bonuksia + tuottoja alalinjasta. Aikaa on 6 viikkoa, joten 2 uutta ihmistä per viikko voisi mahdollistaa tavoitteen saavuttamisen.

Tämän viikon aikana tavoittelen myös ruokamenojen tarkempaa syyniä. Se siis tarkoittaa, että kuitit kerätään jälleen talteen ja ruokalistat mietitään hyvissä ajoin etukäteen. Tänään onkin kauppapäivä ja loppuviikon ruokien suunnittelu on edessä.

Keskimääräisesti meidän perheen ruokamenot on noin 125,00 € – 145,00 € viikossa. Mitä enemmän pääsen tuohon 125,00 €, sitä parempi. Ruokalasku on kyllä tullut roimasti alaspäin sen jälkeen, kun aloin syömään aamulla kaurapuuroa voileipien sijaan.

Heräsikö artikkelista ja yhteenvedosta ajatuksia, ideoita, kysymyksiä tai kommenttejä? Kommentoi alle niin rupatellaan!