3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen vuonna 2019

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen | Ohjeet ja vinkit päivitetty 24.5.2019  | Yhteistyössä Bluehostin kanssa vuodesta 2016 lähtien || Postaus sisältää affiliatelinkkejä

Bloggaaminen on suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Kuka tahansa voi aloittaa bloggaamisen, kirjoittaa blogia päiväkirjamaisesti tai harrastusmielessä, hankkia sillä muutama sata tai tuhat euroa ylimääräistä rahaa tai luoda siitä itselleen uran.

Tietoa bloggaamisen aloittamisesta on saatavilla pilvin pimein, ja käytössä olevien resurssien perusteella bloggaamalla menestyminen on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin.

Mutta saatavilla oleva tieto voi myös olla taakka. Mitä enemmän bloggaamisesta lukee, sitä enemmän hämmennys kasvaa.

 • Miten bloggaaminen aloitetaan?
 • Mille alustalle blogi perustetaan?
 • Mistä ihmeestä oikein voi kirjoittaa?
 • Miten bloggaamalla voi muka ansaita rahaa?

Ymmärrän enemmän kuin hyvin kysymykset, joita mielessäsi saattaa pyöriä. Olen haaveillut bloggaamisesta urana vuodesta 2007 lähtien. Olen 10 vuoden aikana perustanut lukemattomia blogeja, jättänyt kesken, unohtanut ne ja kohta aloittanut uudelleen uudella aiheella.

Lue myös tämä: 101 testattua blogiaihetta, joilla jopa nimettömät bloggaajat tienaavat 500 € – 1500 € / kk

Tätä samaa rataa toistin aina vuoteen 2014, jolloin tapahtui jotain merkittävää. Olin sairaslomalla työuupumuksen vuoksi ja halusin väylän purkaa omia ajatuksiani. En perustanut Unelma Onnellisuudesta -blogia keinona ansaita rahaa tai tehdä sillä uraa vaan puhtaasti päiväkirjamaiseksi paikaksi, jossa sain pohtia elämää syvällisemmin.

Pikkuhiljaa lukijoita alkoi tulemaan yhä enemmän ja enemmän. Kahdessa vuodessa kasvatin blogini ympärille lähes 43 000 ihmisen upean yhteisön, jossa kaikki auttoivat toinen toisiaan toteuttamaan unelmia ja elämään onnellista elämää.

Tässä postauksessa kerron sinulle kolme askelta, miten sinäkin voit aloittaa bloggaamisen. Voit aloittaa sen väyläksi purkaa omia ajatuksiasi, keinoksi näyttää tuleville työnantajille, mitä osaat tehdä, tai lähteä rakentamaan siitä itsellesi uraa ja ammattia.

Postaus sisältää kuvalliset ohjeet bloggaamisen aloittamiseen, jotta se on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän postauksen ensin ajatuksen kanssa läpi ja vasta sen jälkeen rohkeasti aloittamaan.


3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Katso video ja näe, miten helppoa WordPress-blogin aloittaminen on! Klikkaa samalla tästä ja avaa Bluehost uuteen välilehteen valmiiksi. (*)


Lukemalla tämän postauksen

 • tiedät kolme helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen
 • näet, miten perustat blogin, jota hallinnoit itse
 • saat kuvaruutuohjeet blogin perustamiseen

Toimimalla annettujen tehtävien mukaan tiedät, mitä kirjoitat blogiin sekä miten ansaitset blogillasi rahaa (jos se on sinulla tavoitteena).

Kun ylläpidät blogia itse:

 • sinulla on enemmän vaikutusvaltaa blogisi ulkoasuun
 • sinun ei tarvitse maksaa tuhansia euroja siitä, että joku muu tekee blogisi ulkoasun ja muokkaa sitä
 • voit valita sadoista ilmaisista teemoista itsellesi sopivimman
 • voit muokata sivustoasi ilmaisilla lisäosilla (plugineilla)
 • sivustosi näyttää ammattimaiselta
 • etkä tarvitse yhtään koodausosaamista

Bloggaaminen antaa mahdollisuuden omanlaiseen luovuuteen, mielipiteiden ilmaisuun sekä muiden auttamiseen. Bloggaaminen ei ole aikaan tai paikkaan sidottua, eli käytännössä voit kirjoittaa vaikka illalla kymmeneltä tai aamulla viiden aikaan aamulenkillä 😀

Bloggaa vaikka aamulenkillä!

MITÄH? Aamulenkillä? Tiedän mitä ajattelet, mutta ehkäpä et tiennyt, että bloggaaminen on mahdollista myös saneluna. Nykyään älypuhelimiin on saatavilla saneluun tarkoitettuja appeja (ilmaisia), jotka kirjoittavat sanelun myös ”puhtaaksi”.

Voit lähettää sanelun kirjoitetussa muodossa suoraan sähköpostiisi. Tätä harrastin itse kesällä 2015, kun kirjoitin omaa ensimmäistä e-kirjaani. Käytin kirjan saneluun Dragon Dictation -nimistä puhelinsovellusta (App Store).

 


 

Hankkiessasi blogin ja palvelimen tässä postauksessa olevan affiliatelinkin (*) kautta (esimerkiksi klikkaamalla yllä olevaa kuvaa), saat minulta bonukseksi 19 videotutoriaalia sekä 10 kirjallista ohjetta WordPress-blogin asetusten ja ulkoasun muokkaamiseen. Kun olet hankkinut palvelimen ja blogi on perustettu, lähetä minulle sähköpostia ja kerro domainin url. Saat paluupostissa ohjeet, miten pääset katsomaan videoita ja kirjallisia ohjeita. Sen lisäksi saat täysin uuden oppaan ”Näin saat 1 000 000 sivulatausta blogiin vuodessa”. *Lähetän oppaan sinulle 31 päivän kuluttua blogin perustamisesta. Huomioithan, että voin lähettää oppaan vain, jos tiedän blogisi urlin ja sähköpostiosoitteesi. Olethan siis itse ensin yhteydessä, jotta voin lähettää oppaan sinulle 31 päivän kuluttua. 


 

Laadukkaan blogin ylläpitäminen vaatii hieman rahaa

Aivan ensimmäiseksi minun on kerrottava sinulle, että ylläpitääksesi omaa blogiasi tarvitset sitä varten hieman rahaa. Palvelimen ylläpito maksaa halvimmillaan vain 1,95 euroa kuukaudessa (Bluehost), joten kulu on minimaalinen.

Palvelimen lisäksi tarvitset domainin eli verkko-osoitteen sekä tietysti WordPress-blogin. Bluehostilla on aika-ajoin tarjouksia palvelimen hinnasta (kuten alla), joten kannattaa toimia nopeasti 😉

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

 

Klikkaa tästä ja aloita WordPress-blogin ylläpitäminen(*). Sen jälkeen seuraa alla olevia, askel askeleelta eteneviä kuvaohjeita. Jos hankit palvelimen kolmen vuoden sopimuksella, saat sen kaikista parhaimmalla hinnalla. Jos et ole tyytyväinen Bluehostin palveluun, sinulla on 30 päivän peruuttamisoikeus ja saat rahasi takaisin.

WordPress-blogin aloittaminen ja ylläpitäminen edellyttää palvelimen hankintaa. Itse olen käyttänyt Bluehostia jo kohta kaksi vuotta ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Palvelin on blogin koti tai oikeammin tontti, jolla blogi sijaitsee.

Ilmaisissa blogialustoissa, kuten Bloggerissa tai WordPress.comissa, palvelin on valmiina. Mutta kun ylläpidät omaa blogia, tarvitset blogillesi palvelimen.

Bloggaaminen on ollut päivä päivältä helpompaa sen jälkeen, kun siirryin ilmaisversioista blogin ylläpitämiseen. Valinnanvapautta ulkoasun suhteen on tullut enemmän ja hakukoneoptimointi (SEO) on tullut opeteltua mahtavien lisäosien (pluginien) avulla.

Ilmaisiin blogialustoihin on saatavilla paljon vähemmän lisäosia ja muokkausmahdollisuudet ovat rajatummat. Ilmaisilla blogialustoilla kaikki blogit näyttävät jokseenkin samoilta, jolloin erottautuminen satojen ja tuhansien blogien joukosta on äärimmäisen vaikeaa.

Alussa bloggaaminen toi minulle tuloja noin 100 euroa kuukaudessa. Opiskelin bloggaamisen tekniikoita ja saloja lähes kolme vuotta, kunnes vihdoin perustin yritykseni ja kokeilin siipiäni.

Siivet kantavat edelleen ja myyntiä tulee tasaisesti 6 000–10 000 euron kuukausitahdilla. Bloggaaminen on mahdollistanut sen, että voin tehdä töitä kotoa käsin, laiturilla (kuva alla) tai vaikka katukahvilassa. Vapauden tunne on sanoin kuvaamaton!

Yksi mahdollinen tulojen hankintakeino on affiliatemarkkinointi. Muun muassa tässä blogissa on yksi postaus, joka tuo minulle noin 1 000 euroa affiliatekomissioita joka kuukausi.

Tässä on kuvaruutukaappaus komissioista 1.7.2016–30.6.2019 ajalta.

 

Olen myös perustanut englanninkielisen blogin, johon käännän osan tämän blogin postauksista. Sen lisäksi kirjoitan tai ulkoistan sisältömarkkinointia tämän vuoden aikana. Tavoitteena on julkaista 2 postausta viikossa tiiakonttinen.co-blogissa. Blogi on rakennettu puhtaasti affiliatemarkkinointitarkoitukseen.

Lue lisää:

 

Kahvitauko toimistopäivän lomassa…

Kuka tahansa pystyy ansaitsemaan rahaa bloggaamisella. Blogilla ansaitseminen ei ole pelkästään muoti-, fitness- tai kauneusblogien etuoikeus. Tarvitaan vain oikea tieto, oikeat työkalut sekä oikea asenne ja mikä tahansa on mahdollista! Tässä postauksessa annan sinulle kolme helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen. Loppu on enää sinusta itsestäsi kiinni 😉

Kannattaako ottaa WordPress…? Jos aloittaisin kuitenkin Bloggerilla…?

Tottakai voit aloittaa Bloggerilla, mutta minun on pakko kertoa, että muokkausmahdollisuudet Bloggerilla ovat rajatummat. Mietin itsekin aikoinaan, kumpaa blogialustaa käyttäisin, ja tässä vuosien aikana olen huomannut monen bloggaajan siirtyneen ilmaisversioista itse ylläpidettäviin WordPress-blogeihin.

Oma domain luo kuitenkin luottamusta lukijoihin (huijaussivustoja on todella paljon) ja uskon, että haluat varmasti erottautua massablogeista.

Blogin siirtäminen ilmaisversiosta itse ylläpidettävään on oma projektinsa. Yritin opiskella sitä pari vuotta sitten ja lopulta turhauduin niin paljon, että jätin vanhan blogin Bloggeriin ja perustin kokonaan uuden WordPressiin.

Kun päätät hankkia palvelimen Bluehostin kautta ja sen lisäksi hankit oman domainin sekä WordPress-blogin, alla on sinulle askel askeleelta etenevät ohjeet, miten pääset aloittamaan!

1.  Mieti blogillesi osoite eli domain

Aivan ensimmäisenä sinun tulee miettiä blogillesi nimi. Nimen on hyvä kuvata aihepiiriä, mistä kirjoitat ja jos mahdollista, nimessä tulisi olla jo hakusana, jolla toivot, että sinut löydetään Googlesta. Nimen keksiminen on varmasti yksi haastavimmista asioista koko blogin perustamisen prosessissa.

Suosittelen fiilistelemään ja tunnustelemaan erilaisia nimiä. Voit halutessasi kysyä eri ryhmistä ja keskustelupalstoilta, mitä blogin nimi tuo ihmisille mieleen. Omalla kohdallani blogin nimi oli helppo päättää 😀

Tarkista alta, onko haluamasi domain vapaana. Huomioithan, että Bluehostin kautta ei saa suomalaista .fi-päätettä.

 

2. Bluehost-palvelimen hankinta

Mene Bluehostin nettisivuille(*). Klikkaa etusivulla olevaa ”Get started now” -nappulaa, jonka jälkeen pääset valitsemaan itsellesi sopivimman sopimuksen.


Hankkiessasi blogin ja palvelimen tässä postauksessa olevan affiliatelinkin (*) kautta (esimerkiksi klikkaamalla yllä olevaa kuvaa), saat minulta bonukseksi 19 videotutoriaalia sekä 10 kirjallista ohjetta WordPress-blogin asetusten ja ulkoasun muokkaamiseen. Kun olet hankkinut palvelimen ja blogi on perustettu, lähetä minulle sähköpostia ja kerro domainin url. Saat paluupostissa ohjeet, miten pääset katsomaan videoita ja kirjallisia ohjeita. Sen lisäksi saat täysin uuden oppaan ”Näin saat 1 000 000 sivulatausta blogiin vuodessa”. *Lähetän oppaan sinulle 31 päivän kuluttua blogin perustamisesta. Huomioithan, että voin lähettää oppaan vain, jos tiedän blogisi urlin ja sähköpostiosoitteesi. Olethan siis itse ensin yhteydessä, jotta voin lähettää oppaan sinulle 31 päivän kuluttua. 


Peruspaketillakin (basic) pääset hyvin liikkeelle, mutta jos tiedät jo nyt, että sinulla on tai tulee olemaan useampia sivustoja, suosittelen lämpimästi ottamaan plussapaketin (plus). Minulla on tämä, koska minulla on samalla palvelimella seitsemän eri nettisivua ja maksan kaikista vain yhden kiinteän hinnan.

 

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

 

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Sen jälkeen, kun olet valinnut itsellesi sopivimman vaihtoehdon, klikkaa vain paketin alla olevaa ”select”-painiketta. Seuraavalla sivulla eteesi avautuu kaksi ruutua, joista vasemmanpuoleisessa lukee, että ”minulla ei ole verkko-osoitetta” ja oikeanpuoleisessa että ”minulla on jo verkko-osoite”.

Vasemmanpuoleiseen laatikkoon kirjoita haluamasi domain ilman www.-alkua ja valitse lopuksi sopiva pääte.

.fi-päätteistä domainia ei pysty enää hankkimaan ilman välittäjää. Mikäli haluat blogillesi .fi-päätteisen domainin, vieraile Viestintäviraston sivuilla lukemassa lisätietoja.

Seuraavalla sivulla pääsetkin syöttämään omat henkilötietosi… (Oikealla puolella olen suomentanut, mitä missäkin kohdassa kysytään, jos vaikka lontoo ei ole hallussa 😉 ) Muista tarkistaa ja varmistaa, että sähköpostiosoitteesi on kirjoitettu oikein!

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

…paketin voimassaoloajan, joko 1, 2 tai 3 vuotta. Valitse mahdolliset lisäpaketit (itse otan aina Domain Privacy Protectionin sekä SiteLock Securityn. Varmuuskopiot ovat ilmaisella pluginilla, joten siitä en maksa Bluehostille.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

…ja lopuksi luottokorttisi tiedot.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Bluehost saattaa tämän jälkeen tarjota jotain lisäpalvelua. Oman valintasi mukaan voit joko ottaa tai jättää ottamatta lisäpalvelut. Tässä esimerkissä en ota lisäpalveluja käyttöön.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Salasanan asettaminen

Kun Bluehost-tili on luotu, pääset asettamaan itsellesi salasanan. Klikkaa ”Create your password” -painiketta…

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

…ja luo salasana. Tällä salasanalla pääset jatkossa kirjautumaan Bluehost-tilillesi. Tämä salasana ei ole sama, jolla kirjaudut blogiisi WordPressin kautta.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Voit varmistaa salasanan klikkaamalla ”Display Characters”. Se näyttää, mitä merkkejä, kirjaimia ja erikoismerkkejä salasanassa on. Voit sen turvin vielä varmistaa, että salasana on oikein ja olet kirjoittanut sen itsellesi, ennen kuin siirryt eteenpäin. Jos et tiedä tai et halua määritellä itse omaa salasanaa, voit antaa sen Bluehostin tehtäväksi. Silloin klikkaa ”Suggest Password” -linkkiä, niin Bluehost muodostaa sinulle salasanan. Laita se talteen, jotta löydät sen jatkossa.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Kun salasana on luotu, saat alla olevan ilmoituksen. Sitten voitkin klikata ”Log in” -painiketta, jonka avulla pääset kirjautumaan Bluehost-tilillesi.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Miten paljon bloggaaminen maksaa?

Lopuksi, seuraavalla sivulla, sinua pyydetään asettamaan salasana (lue sivu huolella läpi ennen kuin jatkat!). Voilà! Sinulla on sekä palvelin että oma domain hankittu! Upeaa! Seuraavaksi kerron sinulle lisää WordPress-blogin ylläpitämisestä sekä sen kustannuksista.

On tärkeää tietää etukäteen, millaisiin kustannuksiin on syytä varautua, jotta kulut voi budjetoida ja tiedät, miten paljon blogin on hyvä tuottaa, jotta saat kustannukset katettua (+ mieluusti ”palkkaa” myös itsellesi).

Perussetti, jolla päästään hyvin alkuun, on todella edullinen. Kuluja menee nimittäin vain:

 • palvelimesta (vuosimaksu alkaen 20,76 €, (n. 1,73 €/kk) Bluehostin kautta)
 • nettiliittymästä (itselläni on 4G-laajakaista, josta maksan 24,90 € / kk)
 • kaikki muut perusjutut on maksuttomia
 • miten paljon haluat itsellesi palkkaa* alussa.

 

Eli halvimmillaan pääset alle 30 euron kuluilla kuukaudessa. Myöhemmässä vaiheessa kuluja tulee muun muassa sähköpostilistan ylläpidosta (esim. Mailchimp maksaa noin 10,00 € / kk sen jälkeen, kun sinulla on yli 2 000 tilaajaa),  laskeutumissivuista (itse käytän Leadpagesin (*) laskeutumissivuja sekä boxeja) ja/tai ehkä Facebook-mainoksista. Mutta kohtuullisen pienillä kustannuksilla pääset bloggaamisen aloittamaan.

*On hyvä budjetoida itselleen palkkatoive, jotta tiedät mikä on tavoitteesi. Käyn myöhemmin läpi verotusta ja esimerkiksi tulojen vaikutusta päivärahojen suuruuteen.

Sen uskallan sanoa, että ensimmäisten parin kuukauden aikana (varsinkin jos aloitat ihan ensimmäistä kertaa bloggaamisen) tuloja ei vielä tule. Tämä aika menee perustan ja luottamuksen rakentamiseen.

Lue lisää: Bloggaamisen tulot: elokuun tulosraportti

Vaikka Bluehost veloittaa palvelimen maksun kerralla valitsemasi paketin mukaan, sinun ei tarvitse pelätä, että menettäisit rahaa, jos päädytkin vaihtamaan palveluntarjoajaa matkan varrella.

Esimerkiksi jos vaihdat palveluntarjoajaa kolmen kuukauden ylläpidon jälkeen, Bluehost palauttaa jäljellä olevat kuukaudet takaisin luottokortillesi (tai PayPal-tilillesi, mikäli maksoit sen kautta). Bluehost tarjoaa myös täyden 30 päivän rahat takaisin takuun, jos et ole heihin tyytyväinen.

Hyödynnä ammattilaisia

Jossain vaiheessa olet todennäköisesti siinä tilanteessa, että blogisi on niin suosittu, että aikasi ei enää riitä blogin ylläpitämiseen. Bloggaaminen itsessään vie mennessään, ja mitä suositummaksi blogisi tulee, sitä enemmän olet tekemisissä myös yhteistyökumppaneiden, lukijoiden ja asiakkaiden kanssa.

Siinä vaiheessa saat myös blogistasi sen verran tuloja, että suosittelen siirtämään blogin ulkoasun muokkaamisen ja ylläpidon ammattilaiselle. Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea itse ja on mahtavaa, kun voi keskittää aikaa ja energiaa itselle tärkeimpiin asioihin <3 Lopuksi onkin edessä viimeinen steppi eli WordPress-blogin asentaminen 🙂

3. Teeman valinta ja asetukset

Mahtavaa! Onneksi olkoon!! Vaativin osuus on nyt takanapäin, ja suurin osa työstä on tehty. Seuraava askel on valita upealle blogillesi teema. Teema on se ulkoasu, jolta blogisi konkreettisesti näyttää. Esimerkiksi tässä minun blogissani on Victoria-teema (maksullinen, $49), mutta teeman saa myös ilmaiseksi.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Voit muuttaa ja vaihtaa teeman myöhemmin, jos se ei tunnu hyvältä tai visioosi sopivalta. Tätä esimerkkiä varten valitsin ColorMag-teeman. Voit myös siirtyä eteenpäin ilman, että valitset teemaa tässä vaiheessa. Jos et halua valita teemaa, klikkaa ”Skip this Step” -linkkiä.

Kun olet valinnut teeman, kaikki on sen jälkeen valmista!

Bluehost kertoo sinulle (sininen ilmoitus sivun ylälaidassa), että he perustavat ja asentavat blogia sinulle parhaillaan. Tähän voi mennä muutama tunti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun täytyy odottaa, ennen kuin pääset muokkaamaan blogia. Blogi on perustettu ”varadomainiin” blogin asentamisen ajaksi. Kun blogi on asennettu, Bluehost siirtää blogin automaattisesti hankkimaasi domainiin.

Tiedän, että tämä kuulostaa tekniseltä mutta ei hätää, Bluehost tekee raskaan työn puolestasi tuolla taustalla.

Seuraavaksi voit valita, menetkö suoraan blogiin ja aloitat ulkoasun muokkaamisen vai piipahdatko Bluehost-tililläsi. Bluehost-tilillä voit piipahtaa esimerkiksi siinä tilanteessa, jos haluat tehdä blogillesi ammattimaisemman sähköpostiosoitteen. Katsotaan se seuraavaksi. Jos et halua sähköpostiosoitetta, voit skipata seuraavat ohjeet.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Ohjeet sähköpostiosoitteen ja sähköpostitilin luomiseksi

Klikkaa ”Email”-kuvaketta.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Valitse sopiva etuliite sähköpostiosoitteelle. Esimerkiksi [email protected] tai [email protected] tai [email protected] Tähän esimerkkiin valitsin [email protected] Luo sähköpostille salasana. Tallenna salasana varmaan paikkaan. Voit myös pyytää Bluehostia tekemään sinulle salasanan klikkaamalla ”Password Generator” -painiketta. Lopuksi luo sähköpostiosoite painamalla ”Create Account” -painiketta.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Kun tili on luotu, skrollaa sivua hieman alaspäin, jotta näet vihreän palkin ja ”Account Created” -tekstin. Saat lisäohjeet, miten pääset kirjautumaan sähköpostitilillesi toisessa postauksessa.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen


Hankkiessasi blogin ja palvelimen tässä postauksessa olevan affiliatelinkin (*) kautta (esimerkiksi klikkaamalla yllä olevaa kuvaa), saat minulta bonukseksi 19 videotutoriaalia sekä 10 kirjallista ohjetta WordPress-blogin asetusten ja ulkoasun muokkaamiseen. Kun olet hankkinut palvelimen ja blogi on perustettu, lähetä minulle sähköpostia ja kerro domainin url. Saat paluupostissa ohjeet, miten pääset katsomaan videoita ja kirjallisia ohjeita. Sen lisäksi saat täysin uuden oppaan ”Näin saat 1 000 000 sivulatausta blogiin vuodessa”. *Lähetän oppaan sinulle 31 päivän kuluttua blogin perustamisesta. Huomioithan, että voin lähettää oppaan vain, jos tiedän blogisi urlin ja sähköpostiosoitteesi. Olethan siis itse ensin yhteydessä, jotta voin lähettää oppaan sinulle 31 päivän kuluttua. 


Blogin ulkoasun muokkaus ja bloggaamisen aloittaminen

Kun olet kirjautuneena Bluehost-tilillesi, voit joko klikata ”Log in to WordPress” tai ”My sites” ja sieltä WordPressiin. Huomioi, että saatat klikkaamisen jälkeen saada varoituksen, jossa kerrotaan, että sivusto, johon yrität siirtyä, ei ole turvallinen.

Tämä johtuu siitä, että WordPress ei ole vielä asentanut blogiasi loppuun, vaan ohjaa sinut ”varadomainiin”, jossa blogi sillä hetkellä sijaitsee.

Voit tehdä kaksi asiaa. Joko sallia siirtymisen sivustolle (minä tein näin) tai kirjautua ulos Bluehostilta, käydä kävelemässä tai keittää kupin kahvia ja palata takaisin vaikka puolen tunnin kuluttua.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Etsi omasta sähköpostistasi Bluehostilta tullut sähköposti. Jos käytät gmail-osoitetta, huomioithan, että viesti on saattanut mennä myös Tarjoukset-, Sosiaaliset- tai Ilmoitukset-välilehdelle.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Viestin lopussa on WordPressiin kirjautumiseen tarvittavat tiedot. Muista käyttäjätunnus eli ”Username”, kopioi salasana eli ”Password” ja klikkaa ”Temporary URL” -linkkiä. Password-kohdassa voi olla kirjainyhdistelmän sijaan myös tekstiä tai jopa loogiselta kuulostava lause, joten siitä ei kannata hämääntyä.

Tältä näyttää kirjautumissivu sinun uuteen upeaan blogiisi, jee!! Loppusuora häämöttää, ja seuraavaksi muokataan muutama asetus, jonka jälkeen bloggaaminen voi alkaa!

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Kun kirjaudut WordPressiin, se on englanninkielinen. Ensimmäinen tehtävä meillä onkin vaihtaa sivuston kieli suomeksi, niin bloggaaminen WordPressillä on astetta helpompaa.

Kirjaudu WordPressiin ja vaihda kieli suomeksi

 

Sivun vasemmassa laidassa on piiiiitkä lista erilaisia linkkejä. Linkkilistan alapäässä lukee ”Settings” (asetukset), ja kun viet hiiren sen sanan päälle, sinulle avautuu uusi linkkivalikko, jossa ylimmäisenä on sana ”General” (yleinen). Klikkaamalla General-linkkiä ja skrollaamalla avautuvan sivun alalaitaan löydät kohdan ”Site language” (sivuston kieli).

Alasvetovalikon alta löydät suomen. Valitse se ja lopuksi tallenna asetukset ”Save settings” ja voilà, sivusto on muuttunut suomenkieliseksi!

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

 

Mahtavaa! Onneksi olkoon vielä kerran! Ensinnäkin kiitos, että jaksoit lukea tämän 2 700 sanaa pitkän postauksen bloggaamisen aloittamisesta. Jos teit artikkelin ohjeiden mukaan, olet nyt valmis aloittamaan bloggaamisen! Upea saavutus!

Lue myös nämä niin tiedät, miten jatkat bloggaamista:

Tässä 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen. Bloggaaminen on helppoa. Kuka tahansa voi kirjoittaa.

Kuitenkin vasta oikeilla työkaluilla, tekniikalla ja sisällöllä ansaitaan rahaa. Siksi jatkankin aiheesta tulevissa blogikirjoituksissani.


 

Hankkiessasi blogin ja palvelimen tässä postauksessa olevan affiliatelinkin (*) kautta (esimerkiksi klikkaamalla yllä olevaa kuvaa), saat minulta bonukseksi 19 videotutoriaalia sekä 10 kirjallista ohjetta WordPress-blogin asetusten ja ulkoasun muokkaamiseen. Kun olet hankkinut palvelimen ja blogi on perustettu, lähetä minulle sähköpostia ja kerro domainin url. Saat paluupostissa ohjeet, miten pääset katsomaan videoita ja kirjallisia ohjeita. Sen lisäksi saat täysin uuden oppaan ”Näin saat 1 000 000 sivulatausta blogiin vuodessa”. *Lähetän oppaan sinulle 31 päivän kuluttua blogin perustamisesta. Huomioithan, että voin lähettää oppaan vain, jos tiedän blogisi urlin ja sähköpostiosoitteesi. Olethan siis itse ensin yhteydessä, jotta voin lähettää oppaan sinulle 31 päivän kuluttua. 


** Osa tämän postauksen linkeistä on ns. affiliate-linkkejä (*). Perustaessasi WordPress-blogin tässä postauksessa olevan affiliatelinkin kautta saan siitä rahallisen korvauksen. Kiitokseksi siitä annan sinulle 19 WordPress tutorial -videota ilmaiseksi (arvo 15,90 €) sekä täysin uuden oppaan.

Käytän itse englanninkielisessä blogissani Bluehostia, ja se on mielestäni markkinoiden paras, toimivin, edullisin ja helppokäyttöisin palvelin, ja siksi haluan suositella sitä myös sinulle. Olen ottanut Bluehostilta arvokkaamman palvelinpaketin, mutta sinä pääset hyvin liikkeelle edullisimmalla paketilla, joka maksaa $1,95–3,95 kuukaudessa.**


Pssst… Pinnaa minut Pinterestiin, niin löydät postauksen myöhemmin | 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

tiialogolla

Olen Tiia Konttinen ja autan Sinua erottautumaan kilpailijoista ja muista bloggaajista. Autan Sinua rakentamaan miellyttävän maineen ja timanttisen brändin sisältömarkkinoinnin avulla. Olipa tavoitteesi oppia bloggaamaan tai hyödyntää blogia tulonhankinnassa, olet tullut oikeaan paikkaan.

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 1 319 tilaajien joukkoon

Tarvitsen apua

Hae Googlesta