fbpx

6 kuukaudessa lähes 1.000,00 € sijoitukset

Postaus julkaistu 15.8.2016 || Postaus päivitetty 5.5.2019 || Postaus sisältää affiliatelinkkejä

HUOM! Tässä artikkelissa käyn läpi sijoittamista sekä Nordnetin rahastoja. Artikkelin sisältö on tarkoitettu puhtaasti informatiiviseksi, eikä sitä voi tulkita sijoitusneuvonnaksi. Sijoitusneuvonta on luvanvaraista toimintaa ja minulle kyseisiä lupia ei ole.

Tuotot, joita näet, ovat mahdollisimman reaaliaikaisia. Tuotto-odotukset eivät ole takuutuottoa. Tarkastellessa tuottoja, tarkastelemme historiaa, eikä se ole tae tulevista tuotoista. Markkinatilanteen mukaan sijoitusten arvo voi nousta tai laskea. Kiitos.

5 viikkoa henkilökohtaista projektia takana. Säästöä on syntynyt yhteensä 300,00 € 5 viikossa, joten nyt on mielestäni hyvä hetki laittaa tuo raha poikimaan.

Pakko on myöntää, että en ole ehtinyt lukea Tonyn kirjaa yhtään pidemmälle (*), joten Tonyn ohjeiden mukainen sijoitusstrategia on tekemättä. Halusin silti laittaa rahan tuottamaan mahdollisimman nopeasti, sillä aina olisi ollut mahdollisuus, että tuolle 300,00 € olisi ”keksinyt jonkin käyttötarkoituksen” 😀

Lyhykäisyydessään viime viikon säästöt ja ylimääräiset tulot:

Nordnetin superrahasto

Säästöä syntyi menneellä viikolla kahdesta asiasta:

  1. Auton huolto oli 30,00 € edullisempi kuin odotettu
  2. Vaihdoin omani sekä tyttäreni puhelinliittymät toiselle yhtiölle ja säästän jatkossa yhteensä 9,90 € kuukaudessa.

 

Tavallaan tuo puhelinliittymien vaihto ei tuonut säästöä heti, vaan ensi kuusta lähtien, mutta laitoin sen omaksi muistutuksekseni nyt tähän. Ylimääräisiä kuluja aiheutui tällä viikolla pojan pyörän takakumin rikkoutuminen, mihin upposi 80,00 €.

Noh, täytyy tehdä ennakointilaskelmat syksyn aikana uusiksi ja varautua näihin(kin) kuluihin ensi vuonna.

Nordnet Superrahasto

Mutta sitten päästään asiaan, josta olen todella innoissani!! Wuhuu! 😀

Okei, eli olen säästänyt kuukausittain firman rahoja yhdistelmärahastoon, jossa noin 75 % sijoitetaan osakkeisiin ja 25 % korkoihin. Tuotto-odotus kyseisellä rahastolla on 8,5 % vuodessa ja tällä hetkellä ollaan ihan hyvässä vauhdissa. Rahasto on kasvanut puolessa vuodessa 5,65 %. Mahtavaa!

On hyvä muistaa, että tässä näkymässä oleva tuotto on nettotuotto, eli tästä on otettu jo kaikki kulut pois. Itselle oli muuten yllätys (joskin olisihan se pitänyt arvata), että kun yritykselle tekee rahastosäästösopimuksen, merkintäpalkkio on 1 %. Henkilöasiakaspuolella merkintäpalkkiota ei veloiteta (Nordealla, tarkista asia omasta pankista).

Toinen huomio tai ehkä ennemminkin muistutus on se, että vaikka rahaston tuotto-odotus on 8,5 %, jos olisin vasta nyt alkanut sijoittamaan rahastoon, en ehtisi saada koko tuotto-odotusta tänä vuonna, vaikka rahasto kasvaisikin odotetusti. Eli jos sijoitat rahastoon, muista, että tuotto-odotus tarkoittaa seuraavan 12 kuukauden aikana todennäköisimmin tulevaa tuottoa.

nordnetin superrahasto

Merkintäpalkkion veloitus tarkoittaa, että jokaisesta 100,00 €, jonka rahastoon laitan, 1,00 € menee rahastoyhtiölle. Siitäkin huolimatta rahasto on mielestäni tuottanut hyvin. Itselläni ei ole tällä hetkellä aikaa seurata rahastoja kovinkaan aktiivisesti ja siksi valitsin yhdistelmärahaston. Riskinsietokykyä on, minkä johdosta sijoitan mieluusti enemmän osakkeisiin kuin korkoihin.

Ja kyllä, jos sijoittaisin suoriin osakkeisiin, saisin todennäköisemmin suuremman tuoton, mutta strategia, jolla sijoitan, ei tällä hetkellä tarkoita maksimaalista tuottoa. Sillä saadakseni sen, minun olisi käytettävä enemmän aikaa sijoitusten ja osakkeiden seuraamiseen ja sitä ei tällä hetkellä vain ole.

Eli 100,00 € / kk menee firman rahoista rahastoon. Halusin sijoittaa varojani myös henkilökohtaisella puolella ja päätin sijoittaa ne (ainakin osittain) Nordnet.fin Superrahastoon.

Halusin testata tätä rahastoa, koska A) se on kuluton ja B) sitä on kehuttu paljon (okei, tämä ei ole se oikea tapa sijoittaa, tiedän 😀 ). En voi kuitenkaan suositella, että sijoituspäätökset tehdään tällä strategialla ja logiikalla vaan kannatan ehdottomasti oman riskinsietokyvyn selvittämistä ja sijoitussuunnitelman tekemistä ensin.

HUOM! Nordnetillä on oma ”sijoittajakoulu”, josta löytyy paljon materiaalia ja infoa, mm. webinaareja. Palaan näihin materiaaleihin myöhemmissä artikkeleissa.

Nordnet-koulu löytyy sivuston alalaidasta.

Näin sijoitin 300,00 € Nordnettiin

Näin sijoitin 300,00 € Nordnettiin

Ensimmäinen 300,00 € sijoitus Nordnettiin

Tuttuun tapaan ajattelin avata prosessia kuvaruutukopioiden avulla. Koska minulla oli jo tili Nordnettiin, näytän kuvaruutukopioiden avulla, miten sinäkin voit avata tilin sinne, mikäli sijoittaminen kiinnostaa. Eli mene ensin Nordnet.fi (*) sivulle. Sen jälkeen joko rekisteröidyt (Tule asiakkaaksi) tai kirjaudut sisään. Jos sinulla on jo tili, voit skrollata tätä artikkelia hieman alaspäin 😉

HUOM! Olin hävittänyt omat tunnukseni. Siispä tilasin uudet. Niiden tulo kesti noin pari viikkoa. Käyttäjätunnus tuli Helsingistä ja salasana Sveitsistä.

Näin sijoitin 300,00 € Nordnetiin

Seuraavaksi valitse rooli, jolla haluat rekisteröityä. Muista lukea sivuilla oleva turvallisuus välilehti. Tilin voi avata myös, vaikka sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia.

Näin sijoitin 300,00 € Nordnetiin

Seuraavalla sivulla täytä henkilötunnuksesi, kansalaisuutesi sekä verovelvollisuutesi. On tärkeää, että nämä tiedot ovat oikein, jotta verotus menee oikein. En suosittele koskaan antamaan vääriä tietoja verottajalle, sillä on todella ikävää ja aikaa vievää tehdä selvityksiä, mikäli vilppi tulee verottajan tietoon. Verosuunnittelulla voidaan pienentää veroja, mutta palataan tähän aiheeseen tarkemmin loppuvuodesta.

Valitettavasti tämän pidemmälle en pääse kuvaruutukopioita ottamaan, koska henkilötunnuksellani on jo tili avattu ja tili on ollut voimassa jo pari vuotta.

Näin sijoitin 300,00 € Nordnet

Olettaisin, että allekirjoitussivulla sinun tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksillasi ja Asiakastuntemus sivulla sinua pyydetään joko lukemaan käyttöehdot ja hyväksymään ne tai toinen vaihtoehto on, että joudut ottamaan kuvan henkilöllisyystodistuksestasi ja skannaamaan sen Nordnettiin.

Tämä liittyy pankkien, rahalaitosten ja sijoitusyhtiöiden velvollisuuteen tuntea ja tunnistaa omat asiakkaansa. Näillä toimenpiteillä pyritään estämään mm. rahanpesua.

Sivuhuomautuksena mainitsen, että avatessani tilin Holviin, jouduin ottamaan itsestäni kuvan passin kanssa. Siis passi auki niin, että minun tietoni näkyivät siinä, passi lähelle kasvoja ja sitten tietokoneella kuva koko höskästä 😀 Sitten vain kuva Holviin tunnistautumista varten.

Rekisteröitymisen jälkeen pääset omalle ”tilillesi”. Minulla se näytti tältä.

näin sijoitin 300,00 € Nordnet

Ensimmäinen tehtäväsi on siirtää rahaa nykyiseltä tililtä Nordnettiin.

näin sijoitin 300,00 € Nordnet

Valitset vain pankin sekä Nordnetin salkun / tilin, johon haluat rahaa siirtää. Jos sinulla on vain yksi tili Nordnetissä, silloin valikon alta löytyy avaamasi tili. Jos tilejä on useita, varmista, että valitset oikean tilin. Lopuksi määrittelet summan, minkä haluat siirtää ja klikkaat sivun alalaidassa olevaa ”Jatka” painiketta.

Tämän jälkeen järjestelmä ohjasi minut Nordean verkkopankkiin, jossa määrittelin tilin, mistä raha lähtee, hyväksyin tilisiirron ja lopuksi klikkasin ”Palaa myyjän palveluun” painiketta.

näin sijoitin 300,00 € Nordnet

Tilisiirto onnistui 😀

Sijoitusstrategia

Seuraava vaihe olikin sijoittaa rahat sopiviin kohteisiin. En halunnut laittaa kaikkia rahoja samaan koriin, joten mietin hetken aikaa, kuinka suurella summalla haluan sijoittaa. 50,00 € ja 6 erilaista rahastoa olisi toki antanut hyvän hajautuksen, mutta tähän hetkeen 6 rahaston seuraaminen olisi vaatinut liikaa aikaa. Siispä päätin puolittaa siirtämäni summan ja sijoittaa vain kahteen rahastoon.

Yllätyin todella paljon siitä, miten helppoa ja nopeaa rahastosijoittaminen Nordnetissä oli (*). Sitten tuli mieleeni, että onko se tehty hieman liiankin helpoksi, sillä riski tehdä vääriä sijoituksia on suuri, kun vain pari napin painallusta riittää.

HUOM! Mikäli haluat aloittaa sijoittamisen Nordnetin kautta, suosittelen lämpimästi, että varmistat aina huolella, mihin olet sijoittamassa, jotta vääriä sijoituksia ei tule tehtyä.

Alle olen ottanut Nordnetin Superrahaston yleiskatsauksen. Katsauksen, tuotto-, sisältö- sekä hallinnointi-välilehtien lukemisen jälkeen klikkasin vain Nordnet Superrahasto Suomi perässä olevaa sinistä Osta nappulaa ja pääsin laittamaan summan, minkä haluan sijoittaa kyseiseen rahastoon.

Näin sijoitin 300,00 € Nordnet

Näin sijoitin 300,00 € Nordnet

Minulla ei itse asiassa ole kuvaa varsinaisesta rahastomerkinnästä, koska se tapahtui oikeasti todella nopeasti nappia painamalla 🙁

Nordnet.fin (*) Superrahaston lisäksi kävin tutkailemassa toista rahastovaihtoehtoa.
Näin sijoitin 300,00 € Nordnetiin

Hetkellisen pohdinnan jälkeen päädyin Nordnetin TOP-listalle. Koska Superrahaston kautta sijoitin Suomen markkinoille, päädyin valitsemaan globaalin Odin rahaston toiseksi rahastoksi.

nordnet_10

Rahastomerkinnät tein innoissani jo eilen sunnuntaina 😀 Tästä syystä toimeksiannot eivät lähde eteenpäin ennen kuin tänään illalla. Mutta ei se mitään, pyrin muistamaan perjantaina käydä hakemassa kuvaruutukopiot sijoituksista, jotta saan ne laitettua seuraavan viikon raporttiin.

Lokakuussa päättyy yksi viheliäisimmistä lainoista, joita olen koskaan elämäni aikana ottanut. ARGH! Rahaa vapautuu muuhun käyttöön 233,00 € kuussa, joten tästä summasta siirrän jatkossa 50,00 € Nordnettiin, 50,00 € laitan seuraavan lainan lyhennyksiin ylimääräiseksi lyhennykseksi ja loput siirrän matkakassaan.

Seuraava jännityksen paikka onkin verotuspäätöksen saaminen. Vielä en ole suunnitellut, mitä veronpalautusrahoilla teen, sillä haluan ensin odottaa virallisen päätöksen ja suunnitella vasta sitten.

Onko Nordnet sinulle entuudestaan tuttu? Millaisia kokemuksia sinulla on Nordnetistä? 

 

** (*) merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä. Ostamalla tuotteen affiliate-linkin kautta, saan rahallisen komission. Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.

Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi. Älä koskaan osta tuotetta, jos et ole varma, että siitä on sinulle apua tai et ole varma auttaako se sinua saavuttamaan tavoitteesi. **

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Olen Tiia Konttinen ja autan Sinua erottautumaan kilpailijoista ja muista bloggaajista. Autan Sinua rakentamaan miellyttävän maineen ja timanttisen brändin sisältömarkkinoinnin avulla. Olipa tavoitteesi oppia bloggaamaan tai hyödyntää blogia tulonhankinnassa, olet tullut oikeaan paikkaan.

Yhteistyössä Täysii ja Andy Hopi

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 1 320 tilaajien joukkoon

Tarvitsen apua

Hae Googlesta