Avun ja neuvon pyytäminen on vaikeaa.

Meidät opetetaan pienestä pitäen selviytymään yksin. Apua pyytävä mielletään monesti heikoksi. Sanoisin, että asia on päinvastoin. Heikkoutta on olla pyytämättä apua, kun sitä tarvitsee.

Hyvät neuvot ja avut voivat muuttaa elämää. Inspiroivat ja muutoksesta kertovat tarinat kerryttävät asiantuntijoiden työkalupakkia koko ajan.

Henkilö, jolta sinun kannattaa pyytää apua, on kulkenut samaa polkua kuin sinä. Hän on kompuroinut ja onnistunut väistämään pahimmat karikot. Hänen apunsa ja neuvonsa on sinulle kultaakin kalliimpaa.

Asiantuntijat ovat tunnetusti kiireisiä. Näytän sinulle, miten pyydät apua ja neuvoa ja varmistat, että viestiisi vastataan. Oikein asetetulla pyynnöllä saat asiantuntijan pysähtymään ja lukemaan viestisi. Paluupostissa saat vastaukset, jotka auttavat sinua menemään eteenpäin.

Sähköpostien tulva

Joka viikko saan lähes 100 sähköpostia. Sähköpostit tulevat yleensä blogin kasvukipujen kanssa kamppailevilta bloggaajilta.

Olen syvästi kiitollinen, että he ottavat yhteyttä minuun ja kertovat oman tarinansa. Joukosta löytyy haastavia tilanteita, pieniä toivonpilkahduksia sekä loisteliaita voittoja.

Viestit saavat minut itkemään, kauhistumaan, nauramaan sekä tuntemaan syvää kiitollisuutta viestin lähettäjän puolesta.

Toisinaan sähköpostiin kilahtaa kuitenkin viestejä, jotka jäävät pyörimään ja hyörimään. Pahimmillaan ne uppoutuvat viestitulvan alle. Inhoan sitä, että osa viesteistä vain jää vastaamatta.

Kyse ei ole siitä, että en halua vastata näihin viesteihin. Luen jokaisen viestin henkilökohtaisesti läpi. Mutta joskus ihmiset lähettävät viestejä, joihin ei ole helppo vastata.

Jotta pystyn palvelemaan sinua parhaalla mahdollisella tavalla, haluan jakaa kanssasi yhden parhaimmista tekniikoista. Tämän tekniikan avulla voit lähestyä ketä tahansa asiantuntijaa – ja tulet saamaan vastauksen.

Miten kysyt neuvoa oikein?

1. Tarkasti määritelty asia

Mitä tarkemmin pystyt määrittelemään asian, sitä helpompaa asiantuntijan on sinulle vastata.

2. Tavoite

Minkä tarkasti rajatun tavoitteen haluat saavuttaa neuvon avulla.

3. Missä olet jumissa tällä hetkellä

Mikä tarkalleen ottaen estää sinua pääsemästä eteenpäin.

Neuvon kysyminen ei ole vaikeaa. Alla on esimerkkiviesti, jonka voit täyttää ja muokata vastaamaan sinun tarvettasi.

[Nimi]

[Otsikko]

Olen [mitä teet] ja yritän saavuttaa [tarkka tavoite].

Olen saanut aikaiseksi tuloksia, kuten [tulos] ja [tulos] ja olisin kiitollinen jos voisit auttaa minua eteenpäin.

Jos sinun pitäisi selättää [tarkka ongelma] miten tekisit sen?

Tähän mennessä olen kokeillut jo [keino A], [keino B] ja [keino C] mutta mietin, tekisitkö sinä jotain toisin?

Suuret kiitokset avustasi ja neuvoistasi.

– [Oma nimesi ja sähköpostiosoitteesi]

P.s. [Lisää loppuun kiitos tai kommentti jostain, mitä asiantuntija on kirjoittanut, sanonut haastattelussa tai videossa..]

Kuten näet, viestin sisältö on hyvin suora ja kiteyttää kolme tärkeintä asiaa, joista olen puhunut. Viestin sisältö antaa riittävästi tietoa vastaanottajalle ja viestiin on helppo vastata nopeasti. Lähettämällä tämän viestin asiantuntijalle, tulet jäämään hänen mieleensä. Tästä voi olla yllättävääkin hyötyä tulevaisuudessa.