Näin löydän aikaa bloggaamiseen

Kun luen erilaisten bloggaajien kommentteja bloggaamisen haasteista, isoon rooliin siellä nousee aika.

Jos tavoitteenasi on saada blogiisi lisää lukijoita, hyödyntää blogia markkinointikanavana tai hankkia tuloja bloggaamalla, tässä postauksessa annan sinulle hyödyllisiä vinkkejä, miten löydät lisää aikaa bloggaamiseen.

Ennen kuin menemme pidemmälle, haluan tuoda esille sen, että aika on illuussio. Mitä enemmän korostat ja puhut olevasi kiireinen, sitä vähemmän sinulla on aikaa tehdä mitään.

Mistä tiedän tämän?

  • olen yrittäjä
  • olen bloggaaja
  • olen henkilökohtainen valmentaja
  • rakennan verkkokursseja
  • kirjoitan e-kirjoja
  • olen teini-ikäisten adhd/add kaksosten yksinhuoltajaäiti
  • käyn kaupassa (myös lapset käyvät)
  • laitan ruokaa (lapsetkin tätä tekevät)
  • siivoan (yhdessä lasten kanssa)
  • leikitän kissoja (tätä harvemmin lapset muistavat)
  • käyn lenkillä (harvemmin mutta käyn)
  • käytän lapsia erilaisissa tapaamisissa + lääkärissä
  • käyn koulupalavereissa
  • ja viimeksi minusta tuli poikani kotiopettaja

Joten jos minä pystyn handlaamaan tämä koko paketin, kyllä pystyt sinäkin.

Näin löydän aikaa bloggaamiselle

Tässä postauksessa kerron sinulle ne vinkit ja niksit, jotka olen itse todennut toimiviksi. Testaa ja ota käyttöön ne, jotka sopivat sinulle parhaiten. Muista, että muutosta ei tapahdu, ellei muutosta lähde viemään eteenpäin.

Et saa lisää aikaa vuorokauteen, joten vapauttaaksesi lisää aikaa bloggaamiseen, on väistämätöntä luopua jostain muusta. Itse olen luopunut televisiosta ja mobiilipeleistä, enkä kadu sitä hetkeäkään.

Lue lisää: Kuulutko sinä siihen 98 % joukkoon, joka….

1. Priorisoin bloggaamisen korkealle

Kukaan ei tule saamaan tuloksia missään työssä tai harrastauksessa ellei ajankäyttöä priorisoi. Bloggaamisesta ei tarvitse tehdä 100% tärkeintä asiaa elämässä eikä siihen tarvitse panostaa 14/7/356 seuraavaa 5 vuotta.

Ymmärrän hyvin haasteen priorisointiin, kun on työ, perhe, harrastukset ja vapaa-aika. Mutta aikaa löytyy aina jostain. Niputtamalla kotitöitä yhteen, delegoimalla kotitöitä muille ja rakentamalla tehokkaita rutiineita esimerkiksi bloggaamiseen ja markkinointiin, auttaa jo pitkälle.

Bloggaaminen on tehtävälistalla korkealla mutta esimerkiksi viikonloput pyrin yhä enemmän pitämään tietokoneen kiinni.

2. Asetan konkreettisen tavoitteen ja määritän ajan, mihin mennessä haluan saavuttaa sen

Jos tavoitteena on tehdä blogista menestys, mitä se tarkoittaa? Mistä tietää, että on saavuttanut tavoitteen? Tai jos tavoitteena on saada lisää asiakkaita, kuinka monta asiakasta on riittävästi viikossa/kuukaudessa?

Ilman tavoitetta bloggaaminen on täysin sama, kuin istuisit aamulla taksiin ja kun kuljettaja kysyy minne mennään, sanot: ”Mene ihan minne tahdot”. Matkasta tulee ikimuistoinen mutta et ikinä pääse sinne, minne haluat.

Pyrin tekemään enintään kolme tavoitetta joka kuukaudelle. Ne ovat yleensä aika pieniä mutta vuodessa niitä ehtii saavuttaa monta. Yksittäiset tavoitteet muodostavat ison kokonaisuuden pitkällä tähtäimellä.

3. Ulkoistan ne työt, jotka on helppo ja nopea hoitaa

On täysin turhaa yrittää tehdä kaikki itse. Yli 90 % siitä työstä, jota blogin eteen tehdään, vie aikaa eikä tuo tuloksia nopealla aikajänteellä.

Alussa tein muiden yrittäjien ja valmentajien kanssa vaihtokauppoja. He tekivät jonkun pienen työn minulle ja minä autoin heitä kehittämään tai parantamaan blogia.

Bloggaaminen vaatii aikaa ja osaamista eikä sinun tarvitse tehdä kaikkea itse. Riittää, että nautit kirjoittamisesta ja ohjaat tiimiäsi toimimaan konkreettisen tavoitteen eteen – yhdessä.

Lue lisää: Miksi 4-tunnin työviikkoa ihannoidaan?

4. Bloggaan siellä ja silloin kun olen parhaimmillani

Toiset haluavat blogata täydessä kahvilassa. Toiset kuuntelevat musiikkia ja toiset haluavat täydellisen hiljaisuuden ympärilleen. Opi tunnistamaan parhaat edellytykset bloggaamiselle.

Itse herään joka aamu klo 5.00. Aamulla ennen kuin lapset heräävät, katson blogin tilastot, luen kommentteja ja kirjoitan viikkokirjeitä tai blogipostauksia.

Parhaimmillani olen aina aamulla/aamupäivällä. Iltapäivällä ajatus ei kulje ja illalla on turha edes yrittää 😀

Jotkut käyttävät Pomodora-tekniikkaa työskentelyssään. Toiset tekevät listoja (kuten minä 😀 ) ja tekevät yhden tehtävän pois kerrallaan.

Oikean työskentelytekniikan löytäminen auttaa sinua puhkeamaan kukkaan <3

5. Automatisoin mahdollisimman paljon

Suosittelen valmennuksissani aina kirjoittamaan paljon blogipostauksia ”reserviin” joko niin, että ne ovat 85 % tai 100 % valmiita.

Itse tykkään haudutella tekstejä yön yli, joten yleensä kirjoitan tekstit 85 % valmiiksi ja sitten hion ne loppuun ennen julkaisua.

Tavoitteena on ehdottomasti kirjoittaa osa postauksista etukäteen, jolloin ne voidaan ajastaa sopivassa tahdissa. Tämä helpottaa sinua, kun ei tarvitse koko ajan olla paniikissa kirjoittamassa uutta sisältöä.

Tällä hetkellä pyrkin kirjoittamaan 3 postausta joka viikko ja ajastaa ne tasaisesti tuleville viikoille. Yleensä tähän menee yksi kokonainen työpäivä.

6. Rakennan tehokkaita rutiineja

Kaikki tekeminen nopeutuu, kun sitä toistaa yhä uudelleen ja uudelleen. Kukaan ei opi ajamaan polkupyörällä ensimmäisellä kerralla. Mutta mitä useamman pyörällä ajaa, sitä paremmaksi siinä tulee.

Omalla kohdallani yksi isoimmista ponnistuksista oli blogipostaus aihioiden miettiminen. 4,5 tuntia myöhemmin, postausideoita oli kasassa 194. Seuraava askel on kirjoittaa ja hioa oma kirjoitusprosessi tehokkaaksi, jolloin käytän entistä vähemmän aikaa kirjoittamiseen.

Kamppailetko sinä ajanhallinnan kanssa?

Julkaistu kategoriassa: