Miten saada rahaa nopeasti? [Lukijan kysymys]

Sain viime viikolla sähköpostiini kysymyksen lukijalta, joka tiedusteli

”Miten saada rahaa nopeasti bloggaamalla?”

Olenkin odottanut tätä kysymystä koko tämän vuoden. Ja tiedän, että osa lukijoista vihaa minua tämän postauksen jälkeen. Ja osa rakastaa.

Mutta koen, että velvollisuuteni on kitkeä vääriä mielikuvia ja uskomuksia bloggaamisen ympäriltä.

Kuvittele hetki tämä tilanne (huom. tarina ei ole todellinen vaan puhtaasti keskitty. Kunnioitan ja arvostan tarjoilijoita suuresti):

Menet viettämään syntymäpäivää ravintolaan. Olet pukeutunut paremmin, käyttänyt aikaa ja vaivaa meikkiin ja kampaukseen. Olet kutsunyt ystäviä ja sukulaisia mukaan. Olet onnellinen, sillä sinulla on ympärillä ystäviä, jotka haluavat juhlia syntymäpäivää kanssasi.

Saavutte ravintolaan ja tarjoilija ohjaa teidät kiireellä pöytään. Hän palvelee samaan aikaan sekä sinua, että kolmea muuta pöytäseuruetta. 

Tarjoilija tulee ottamaan juomatilauksen keskittymättä kuitenkaan teidän seurueeseen vaan muistellen edellisen seurueen tilauksia. Hän poikkeaa viereiseen pöytään, tarkistaa ja palaa takaisin.

Juomatilauksen jälkeen hän suihkii pöytien välissä ottaen ruokatilauksia vastaan. Kun ruuat viimein tuodaan pöytään annokset menevät sekaisin. Teidän pöytäseurueen annokset menevät viereiseen pöytään. Joku jää ilman annosta kokonaan.

Miltä sinusta tuntuisi viettää syntymäpäivää tällaisessa ympäristössä? Haluaisitko jättää tälle tarjoilijalle tippiä?

Kuvittele, että tämä tarjoilija olet sinä. Haluat aloittaa bloggaamisen nopeasti, haluat rahaa bloggaamalla nopeasti, haluat kaiken mahdollisimman nopeasti.

Suihkit siellä täällä netissä etsien palasia, joiden avulla yrität pitää koko blogin koossa. Silti unohtelet asioita ja joudut etsimään tietoa uudelleen ja uudelleen. Teet virheitä, huomaat ne ja korjaat. Mutta korjaat nopeasti, koska sinulla on kiire saada rahaa. Laskupino keittiönpöydän päällä kasvaa kasvamistaan.

Kuvittele, että sinun lukijasi on tuo syntymäpäiväsankari. Miltä hänestä tuntuu, kun kirjoitat sisältöä, joka on kyhätty kokoon viidessä minuutissa? Jota ei ole luettu kertaakaan läpi eikä editoitu vaan kirjoitettu ja julkaistu? Johon ei ole käytetty vaivaa eikä mietitty, mitä hyötyä postauksesta olisi lukijalle?

Monet bloggaajat ajattelevat edelleen, että lukijoiden tulee ostaa tuotteita joita he suosittelevat vain, koska he ovat bloggaajia. Mutta se ei mene niin. Lukija on päätöksentekijä. Lukijalla on valta ostaa sieltä, missä hän saa hyvää ”palvelua” eli sisältöä.

Siksi opetan valmennuksissani aina auttamaan lukijaa. Ratkaisemaan ongelmia. Ja palvelemaan lukijoita. Koska se on ainoa keino tehdä sekä laadukasta sisältöä että saada rahaa.

Bloggaaminen on maraton – ei pikajuoksu

Kyllä, bloggaaminen on ilmaista.

Kyllä, bloggaamalla voi ansaita rahaa.

Ja kyllä, bloggaaminen vaatii alussa aikaa.

Mutta kun blogi rakennetaan alusta saakka oikealla tavalla, rauhassa ja lukijaa kunnioittaen, tulovirta kasvaa ja kehittyy.

Mutta älä huoli. Itsekin tein vuonna 2014 todella paljon virheitä. Kuvittelin, että tulot vain soljuvat tililleni, kun suosittelen affiliatetuotteita.

Mutta kun tuloja ei näkynyt, aloin miettimään missä vika. Aloin etsimään tietoa. Aloin tekemään testejä. Osallistuin kursseille. Vein oppimani käytäntöön. Ja aloin näkemään tuloksia.

Miten saada rahaa nopeasti?

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Kuvittele hetki tämä uusi tilanne:

Menet viettämään syntymäpäivää ravintolaan. Olet pukeutunut paremmin, käyttänyt aikaa ja vaivaa meikkiin ja kampaukseen. Olet kutsunyt ystäviä ja sukulaisia mukaan. Olet onnellinen, sillä sinulla on ympärillä ystäviä, jotka haluavat juhlia syntymäpäivää kanssasi.

Saavutte ravintolaan ja tarjoilija ohjaa teidät rauhallisesti pöytään. Hän palvelee vain sinua ja pöytäseuruettasi. Hän kysyy kuulumisia, tiedustelee tapahtuman luonnetta, onnittelee sinua sydämellisesti ja kuuntelee innoissaan mitä kerrot.

Kun tarjoilija tulee ottamaan juomatilaukset, hän keskittyy intensiivisesti vain teidän seurueeseen. Hän kysyy, varmistaa ja merkitsee tilaukset ylös. Hän on rauhallinen ja sinusta tuntuu, että te olette ravintolan tärkeimmät asiakkaat.

Juomat tulevat pöytään. Kaikki saavat oikeat juomat. Tarjoilija ottaa ruokatilaukset vastaan ja toimittaa ne keittiöön. Kun annokset valmistuvat, jokainen saa jälleen oikeat ruuat eteensä.

Kun olette nauttineet ruuasta, tarjoilija yllättää sinut jälkiruoka-annoksella, joka on suurinta herkkuasi. Hämmästelet, miten ihmeessä tarjoilija osasi tuoda juuri tämän annoksen. Kunnes muistat, että pitkin iltaa tarjoilija on kysynyt sinulta hienovaraisia kysymyksiä ja selvittänyt mistä pidät.

Miltä sinusta tuntuisi viettää syntymäpäivää tällaisessa ympäristössä? Haluaisitko jättää tälle tarjoilijalle tippiä?

Kuten huomaat, rauhallisuus, rentous ja se, että opettelet tuntemaan omat lukijasi, auttaa sinua saamaan sen, mitä ”haluat”. Jälkimmäisessä esimerkissä tarjoilija sai tipin vaikkei se ollut hänelle ykkösenä mielessä. Hän halusi vain palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Hän halusi, että asiakas kokee olevansa ravintolan tärkein asiakas.

Kun haluat oppia ”palvelemaan” lukijoitasi ja saamaan tuloja samalla, suosittelen lämpimästi liittymään Affiliatermakkinoinnin verkkokurssin odotuslistalle. Kurssi on tällä hetkellä suunnitteluasteella ja sen on tarkoitus valmistua kevään 2019 aikana.

Kun tulet mukaan odotuslistalle sinulla on mahdollisuus

  • saada salaisia extra vinkkejä affiliatemarkkinointiin
  • osallistua pilottiin*
  • pääset ensimmäisten joukossa testaamaan käytännössä sitä menetelmää, jota itse käytän omassa blogissani ja affiliatemarkkinoinnissa päivittäin

Huomioithan, että odotuslistalla oleminen ei

  • sido eikä velvoita sinua mihinkään
  • joten voit poistua odotuslistalta milloin tahansa

Liity mukaan klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Nähdään pian!
Miten saada rahaa nopeasti?

Rekisteriseloste ja tietosuoja


*Pilotti tarkoittaa, että kurssia täytyy testata eri tyyppisissä blogeissa, jotta voin varmistua siitä, että opettamani menetelmä oikeasti toimii. Pilotin tarkoituksena on toimia laaduntarkkailijana.

Kukaan ei halua ostaa ”sikaa säkissä”, kuten minäkään en halua myydä mitään sekundaa. Joka kerta, kun rakennan verkkokurssin, se lähtee omasta henkilökohtaisesta kokemuksestani ja lukijoideni tarpeesta. 

Kuten aikaisemmin mainitsin, odotuslistalla oleminen ei sido eikä velvoita sinua osallistumaan kurssin testaamiseen. Se on mahdollisuus, jonka voit halutessasi käyttää. Silloin pääset ensimmäisten joukossa käyttämään menetelmääni ja hankkimaan tuloja.

Pilottikurssiin osallistuminen on edullisempaa kuin lopulliseen kurssiin mukaantulo. Parastahan tässä on se, että jos/kun tulet mukaan pilottiin, saat uudistetut / päivitetyt kurssimateriaalit samaan hintaan.

Tällä hetkellä en vielä osaa sanoa kurssin pilotti- tai lopullista hintaa, sillä en vielä tiedä, kuinka pitkä kurssista tulee. Verkkokurssin hinta tulee todennäköisesti olemaan jotain 59 € – 399 € väliltä. Pilottihinta on tyypillisesti n. 60 % edullisempi. 

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Olen Tiia Konttinen ja autan Sinua erottautumaan kilpailijoista ja muista bloggaajista. Autan Sinua rakentamaan miellyttävän maineen ja timanttisen brändin sisältömarkkinoinnin avulla. Olipa tavoitteesi oppia bloggaamaan tai hyödyntää blogia tulonhankinnassa, olet tullut oikeaan paikkaan.

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 1 273 tilaajien joukkoon

Tarvitsen apua

Hae Googlesta