Miksi suurin osa blogeista epäonnistuu?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Miksi suurin osa blogeista epäonnistuu? Shhhh….. Kuuletko tuon??

No se oli vain yksi blogin kirjoittaja, joka juuri sulki tietokoneensa lopullisesti.

Miksi?

Kukaan muu ei lukenut blogia kuin hän itse (ja ehkä bloggaajan äiti).

Samalla kuulit varmasti sen haaveen poksahtamisen äänen, joka kuului kun blogi suljettiin. Phhhssss…. ja haave haihtuu pilviin, kauas. Jäljelle jäi vain tyhjyys ja vanhat unohtuneet blogitekstit.

Jokainen blogi on unelma. Unelma kirjoittamisesta, tuhansista lukijoista, mahdollisesti uudesta tavasta tehdä töitä, käydä mielenkiintoisia keskusteluja, päästä mukaan johonkin uuteen ja innostavaan, mahdollisuudesta vaikuttaa maailmaan.

Unelmien haihtumista tapahtuu ihan joka päivä, joten en ihmettele että et huomannut tuota ääntä…

…mutta jotta sinulle ja *sinun* blogillesi ei käy näin, haluan jakaa kanssasi yhden salaisuuden:

Hienot kuvat, kaunis fontti tai kieliopillisesti täydellisesti kirjoitetut tekstit eivät ole menestyneen blogin tärkeimmät ominaisuudet, vaikka ehkä aluksi siltä tuntuisikin.

Bloggaajat usein keskittyvät pikkuasioihin:

  • Miten saan blogialustasta toimivan?  
  • Kuinka Facebookissa ajastetaan ryhmille lähtevät postaukset?
  • Miten postauksia kannattaa jakaa someen?

Vaikka sinulla olisi todella hienot kuvat, täydellinen osaaminen SEO asioissa ja Hootsuite ohjelmisto joka ajastaa ryhmille postaukset, ei tämä riitä menestyneeseen blogiin.

Nämä työkalut ovat hyviä ja tärkeitä, mutta niiden potentiaali saadaan esille vasta kun bloggaajalla on oikeasti taito tehdä blogista menestyvä. Ja pelkkä SEO optimointi ei sitä aiheuta.

Vaikka osaisit ottaa vasaran käteen ja hakata sillä naulaa ei tee sinusta kyvykästä rakentamaan taloa. Siitä on vielä pitkä matka menestykseen.

Ja Hootsuite tai SEO optimointi, tai vaikka Blogger-alustan hallinta (jota en muuten suosittele kenellekään bloggaajalle joka haluaa rakentaa menestyneen blogin) eivät anna sinulle neuvoja siitä miten tullaan menestyneeksi bloggaajaksi.

Nämä eri osaset ovat vain pieniä palasia suuressa palapelissä. Mutta ne eivät ole strategia siihen, miten sinun blogistasi tulee menestynyt.

Siksi suosittelen, että mieti ensin strategian siihen, miten menestys, mitä ikinä se sinulle tarkoittaakaan (paljon lukijoita, taloudellista hyötyä, mahdollisuutta vaikuttaa, kertoa omasta elämästä ja saada esitellä toisten tuotteita…..) saavutetaan.

Toki voit *yrittää* tehdä strategian itse. Voit katsoa mitä muut bloggaajat tekevät ja yrittää kopioida heidän työtään.

Ongelma tässä on, ettet voi koskaan tietää miten bloggaaja on todellisuudessa päässyt tuohon tilanteeseen. Ja onko bloggaaja todella menestynyt?

Seuraajien määrää toki voi päätellä sosiaalisten median kanavoiden kautta, mutta tiedätkö varmasti esimerkiksi saako bloggaaja vain ilmaisia näytetavaroita vai maksetaanko hänelle todella kirjoittamisesta?

Voit kysyä neuvoa toisilta bloggaajilta ja toivoa että joku hyvää hyvyyttään avaisi oman strategiansa sinulle, jotta voit sen kopioida. Mutta jotenkin luulen, että menestynyt bloggaaja ei halua kertoa omia salaisuuksiaan sinulle, jotta et nappaa hänen paikkaansa blogimaailmassa.

Nopein, ja yleensä paras tapa oppia jotain on saada opetusta

Mutta bloggaamiseen ei ole olemassa kouluja. Ja erityisesti sellaisia kouluja, joiden opettajat olisivat a) itse rakentaneet menestyneitä blogeja b) valmentaneet useita satoja bloggaajia, joiden blogit menestyvät.

Olen itse tehnyt nämä molemmat. Olen rakentanut ”Unelma Onnellisuudesta” blogin, jossa lopuksi oli lähes 43.000 Facebook-seuraajaa ja melkein jokainen sosiaalisen median päivitykseni levisi viraaliksi hetkessä.

Olen valmentanut kymmeniä bloggaajia kuten Ilana Aalto www.paikkakaikelle.fi, Katja Koski www.äännekoulu.fi sekä Anna Saarikoski-Tähtelä www.pihallaauringontahtiin.com vain muutamia mainitakseni.

Nämä kaikki valmennettavani tekevät töitä bloggaajina. Heillä on kymmeniä tuhansia seuraajia kuukausittain.

Nyt on sinun vuorosi ottaa seuraava askel

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennus sopii sinulle, kun haluat tietää

  • miksi blogin aihe kannattaa olla rajattu
  • miten rajatun aiheen blogi voi saada enemmän lukijoita nopeammin
  • miten valitset tai vaihdat blogille nimesi
  • tai miten valitset tai vaihdat brändinimesi
  • miksi blogilla ei kannata olla mitä tahansa nimeä
  • miksi sinun tulee tietää kenelle kirjoitat blogiasi
  • ja miksi tämän on äärimmäisen tärkeää kasvun ja kehityksen kannalta
  • miten bloggaamisesta ei tule suorittamista vaan se pysyy rentona ja hauskana harrastuksena tai työnä
  • sekä miten teet oikeasti vähemmän mutta saat aikaan enemmän

Tämän kaiken ja paljon muuta opetan sinulle valmennuksessa, lämpimästi tervetuloa!

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: