Voiko bloggaamisesta tehdä itselleen työn?

Entä miten yrittäjä tai valmentaja voi hyödyntää blogia asiakashankinnassa?

Bloggaamisesta voi todellakin tehdä itselleen työn, näinhän minäkin olen tehnyt. On tärkeää ymmärtää, että ammattibloggaaja voi hankkia elantonsa usealla eri tavalla:

  • tuottamalla sisältöä yhteityökumppaneille (esim. sponsoroidut postaukset)
  • sisältömarkkinoinnin avulla (blogi / some)
  • rakentamalla omia digitaalisia informaatiotuotteita ja myymällä niitä (kuten minä)
  • suosittelemalla muiden tuotteita affiliate- tai kumppanuusmarkkinoinnilla (kuten minä)

Tässä blogissa keskityn enimmäkseen siihen, miten voit tuotteistaa oman osaamisen e-kirjan tai verkkokurssin muotoon ja myydä sitä sekä passiiviseen affiliatemarkkinointiin. Nämä molemmat ovat minulle lähinnä sydäntä ja niitä kohtaan tunnen suurta intohimoa.

Yrittäjän hyödynnän sisältömarkkinointia omassa blogissani jatkuvasti. Tuen sitä maksetuilla Facebook-mainoskampanjoilla. Mutta suurin osa asiakkaistani tulee tyytyväisten asiakkaiden suosittelun sekä suoraan blogini kautta.

Auttaakseni sinut kasvamaan ja kehittymään ammattibloggaajaksi, haluan sinun tietävän, että työ ei ole helppoa eikä nopeaa. Saavuttaaksesi tasaisen tulovirran tarvitset opastusta niin blogisi kehittämiseen kuin liiketoimintaosaamiseen. Tässä blogissa en opeta liiketoimintaa vaan kerron pintaraapaisun omaisesti omia kokemuksiani ja kokeilujani digiyrittäjänä.

Se, missä autan sinua, on vahvan brändin rakentaminen bloggaamalla. Autan sinua kirjoittamaan sisältöä, joka lumoaa lukijat ja sitouttaa asiakkaat sinun brändiisi. Sinun ei tarvitse enää koskaan keksiä kliseisiä mainoslauseita eikä tuputtaa tai tyrkyttää. Sisältö, jota tuotat omaan blogiisi, tekee työn puolestasi.

Auttaakseni sinut ammattitason bloggaajaksi, suosittelen lämpimästi aloittamaan Blogin syväanalyysilla. Syväanalyysissa käyn blogisi neljästä eri näkökulmasta käsin läpi:

  1. Sisältö, eli teksti jota kirjoitat ja sen mielenkiintoisuus ja helppolukuisuus
  2. Blogin ulkoasu ja optimointi sopimaan tavoitetta
  3. Hakukonenäkyvyys ja sen tehokkuus
  4. Blogin käyttäjäystävällisyys tekniseltä kannalta

Saat 10-sivuisen raportin blogisi nykytilasta sekä 3 – 5 korjausehdotusta jokaiseen neljään kohtaan. Klikkaa Blogin syväanalyysin kuvaketta ja lue lisää:

Halutessasi yksilöohjausta oman blogisi kanssa, suosittelen varaamaan ajan joko henkilökohtaiseen skype-valmennukseen tai live-valmennukseen. Livevalmennuksessa istumme vierekkäin ja käymme läpi sisältöä sekä markkinointia.

Itsenäiseen opiskeluun suosittelen lippulaivakurssiani, Bloggaajasta Ammattilaiseksi™, jonka on opiskellut jo yli 300 bloggaajaa ja yrittäjää. Tässä on Marian palaute kurssista:

Kurssi alkaa kaksi kertaa vuodessa; kevät/kesällä ja syky/talvella. Tule mukaan valmennuksen odotuslistalle niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun kurssi alkaa seuraavan kerran. Klikkaa tästä ja liity mukaan odotuslistalle.

 

Tässä on muutama blogipostaus, joihin kannattaa tutustua: