Eroon harrastebloggaajan leimasta – pysyvästi

Minulta kysyttiin:

”Onko perinteinen bloggaaminen kuollut?”

Oletan, että perinteisellä bloggaamisella tarkoitetaan päiväkirjamaista kirjoittamista, omien ajatusten julkituomista. Ei se ole. Se elää ja kukoistaa edelleen. Kannustan jokaista kirjoittamaan blogia, sillä mielestäni kirjoittaminen on yksi parhaista terapeuttisista keinoista purkaa ulos haastavaa elämäntilannetta.

Mutta…

Perinteisellä päiväkirjamaisella, omien ajatusten julkituonnilla ei ole mahdollista ansaita tuloja. Eikä yritykset mielellään tee tällaisten blogien kanssa yhteistyötä.

Syy on yksinkertainen:

Päiväkirjamaisiin blogeihin tuodaan julki kaikki. Omat syvimmät ajatukset. Mielipahat. Haasteet ja ongelmat. Kiroilu.

Yritykset ja yrittäjät eivät halua olla tekemisissä tällaisten blogien kanssa. Se vaikuttaa yritysimagoon negatiivisesti ja pahimmillaan vähentää liikevaihtoa.

En sano, että blogiin pitäisi tuoda vain ne parhaimmat hetket. Vaaleanpunaiset pilvilinnat. Ruusuilla tanssiminen. Meistä jokainen tietää, että elämä ei ole sellaista. On hyviä ja huonoja päiviä.

Kyse on enemmänkin siitä, miten kirjoitat huonoista päivistä julkisesti. Teetkö sen todellakin oksentamalla kaiken pahan lukijoiden niskaan vai pohtimalla, miten tilanteen voisi kääntää paremmaksi?

Eroon harrastelijabloggaajan leimasta

Itse henkilökohtaisesti olen käynyt läpi monia haasteita. Välttelen viimeiseen asti lukemasta blogeja, joissa esiintyy haasteita ja ongelmia. Tunnen sympatiaa ja empatiaa bloggaajia kohtaan. Mutta en halua täyttää omaa elämääni muiden haasteilla. Omissakin on tekemistä edelleen.

Siksi etsin niitä blogeja, joissa asiat kerrotaan motivoinnin, inspiroinnin, huumorin tai positiivisten näkökulmien kautta. Ja niitähän löytyy. Yhtenä esimerkkinä tämä blogi:

This is not the life I ordered

Tässä blogissa moni asia on kohdallaan, eikä perinteinen Blogger teemakaan haittaa. Mutta suurimmassa osassa harrastelijablogeista, tilanne on erilainen.

Pitääkö kaikkien blogien olla ”ammattimaisia”?

Ei tietenkään. Mutta korostan edelleen sitä, että jos tavoitteenasi on kasvattaa blogin lukijamäärää ja/tai saada tuloja bloggaamalla, perinteinen, päiväkirjamainen blogi ei ole siihen oikea vaihtoehto. Yritykset ja lukijat haluvat lukea laadukkaita blogeja, joista näkee, että bloggaaja on panostanut siihen – niin sisällöllisesti kuin ulkoisesti.

Itse kuvittelin pitkään, että vain koska olen bloggaaja, elämäni on mielenkiintoista. Tulin isolla ryminällä alas, kun tajusin, ettei lukijoita oikeastaan kiinnostakaan se, kuka minä olen vaan millaista vertaistukea pystyn antamaan. Kun muutin postausten sisältöä enemmän auttavaan suuntaan, aloin saamaan yhä enemmän lukijoita.

Tänä päivänä tämä blogi, jota luet, tuo keskimäärin 25.000 uniikkia kävijää ja yli 150.000 sivulatausta joka kuukausi.

Ja vain siksi, että päätin jättää harrastelijablogin taakse ja auttaa lukijoitani.

Olipa blogisi aihe mikä tahansa, sinun on täysin mahdollista saada lisää lukijoita ja tuloja blogisi avulla. Päästäksesi nopeasti alkuun, olen tehnyt sinulle tiiviin verkkovalmennuksen, jossa opetan sinulle mm.:

  • millainen on hyvä ja tuloksellinen tavoite
  • miten mittaat tavoitteen saavuttamista
  • millainen käyttökokemus lukijalla on blogista
  • miten parannat käyttökokemusta
  • miten otat hakukoneoptimoinnin haltuun
  • miten rakennat vahvaa ja luotettavaa mainetta ja brändiä
  • miten markkinoit blogiasi ilmaiseksi tai hyvin pienillä kuluilla
  • miten ansaitset ensimmäiset tulot bloggaamalla

Olen kerännyt tähän noin kuuden viikon mittaiseen kurssiin parhaimmat vinkit, joiden avulla pääset lopullisesti eroon harrastebloggaajan leimasta.

Eroon harrastebloggaajan leimasta

 

 

Eroon harrastelijabloggaajan leimasta - pysyvästi
Eroon harrastelijabloggaajan leimasta - pysyvästi
Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Olen Tiia Konttinen ja autan Sinua erottautumaan kilpailijoista ja muista bloggaajista. Autan Sinua rakentamaan miellyttävän maineen ja timanttisen brändin sisältömarkkinoinnin avulla. Olipa tavoitteesi oppia bloggaamaan tai hyödyntää blogia tulonhankinnassa, olet tullut oikeaan paikkaan.

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 270 tilaajien joukkoon

Tarvitsen apua

Hae Googlesta