Tule mukaan TiiaKonttinen.fi Affiliate-ohjelmaan ja ansaitse rahaa suosittelemalla inspiroivia tuotteita!

Haluatko suositella bloggaamiseen liittyviä kursseja? Ansaitse 45 % komissioita kauttasi tulleista myynneistä.

Minun tavoitteenani on auttaa kaltaisia bloggaajia, yrittäjiä, valmentajia ja asiantuntijoita ansaitsemaan passiivista tuloa blogisi avulla. Yksi parhaimmista keinoista tähän on affiliate-markkinointi.

Nyt sinulla on loistava mahdollisuus ansaita passiivista tuloa suosittelemalla huipputuotteita.

Tässä affiliate-ohjelmassa on tällä hetkellä yksi verkkokurssi, jota voit suositella. Saat 45 % komission jokaisesta kauttasi toteutuneesta myynnistä (alv 0%). Tulevaisuudessa kursseja tulee varmasti lisää.

Jos tarvitset apua affiliate-markkinoinnin aloittamiseen, olen koonnut alle resursseja, jotka suosittelen lämpimästi lukemaan läpi

 

Affiliate-kumppanuus

Affiliate-kumppanuus on toistaiseksi voimassa oleva, jolloin sinulla on rajattomat mahdollisuudet ansaita ylimääräistä, nykyisestä tulosta riippumatonta tuloa.

Affiliate-markkinointi on yksinkertaisuudessaan jonkin tuotteen tai palvelun suosittelemista muille. Affiliate-markkinoinnissa sinulla ei ole omia tuotteita, ei tuotevarastoja, ei postitus- tai käsittelykuluja eikä siten riskiä.

Digitaaliset tuotteet ovat ihanteellisia tuotteita suositeltavaksi, koska ostamisen jälkeen ostaja saa tuotteet välittömästi eikä sinulle aiheudu pakkaus- tai postituskuluja. Sinä ”ohjaat” henkilön suosittelemasi tuotteen myyntisivulle – minä hoidan loput.

Miten hankit affiliate-linkit itsellesi?

Ennen kuin pyydät affiliate-linkkiä, toivon, että mietit asiaa hetken. Millainen lukija-, asiakas- tai kohderyhmä sinulla on? Ovatko he aidosti tämän verkkokurssin tarpeessa? En nimittäin toivo, että suosittelet tuotteita, joita lukijasi eivät halua. Se vähentää sinun uskottavuuttasi lukijoiden silmissä.

Jos olet sitä mieltä, että Bloggaajasta Ammattilaiseksi verkkokurssi sopii lukijoillesi, ota sen jälkeen yhteyttä sähköpostilla tiia(at)tiiakonttinen.fi. Kerro hieman itsestäsi, blogisi osoite sekä millainen lukijakunta sinulla on.

Jos koen, että olet sopiva kumppani, annan sinulle henkilökohtaisen kuponkikoodin (-15 %), jota voit jakaa blogissa, somessa, tuttaville, ystäville, työkavereille tai vaikka sukulaisille. Kuponkikoodi on voimassa toistaiseksi eli sinulla on mahdollisuus ansaita komissioita rajattomasti.

Kurssin hinta ja komission määrä

Bloggaajasta Ammattilaiseksi verkkokurssin hinta on 357,00 € (sis. alv 24%). Alennuskoodisi kanssa ostaja maksaa kurssista 303,45 € (sis. alv 24%). Tästä summasta poistetaan arvonlisävero, joka on 58,74 €. Komission pohjana oleva kurssimaksu on siten 244,72 €. Tästä summasta sinulle maksetaan 45 % eli 110,12 €.

Valmiit markkinointimateriaalit

Olen tehnyt sinulle valmiita markkinointimateriaaleja, joita voit käyttää esimerkiksi Instagramissa, Facebookissa, blogin sivupalkin bannerissa, Twitterissä tai Pinterestissä. Saat markkinointimateriaalin käyttöösi sen jälkeen, kun sinut on hyväksytty kumppaniksi. Voit myös tehdä omia kuvia esimerkiksi Canva.comin tai Picmonkeyn avulla.

Mikäli teet itse omat markkinointimateriaalit, pidä huoli, että kerrot avoimesti ja rehellisesti kurssista. Valehtelusta ja virheellisestä markkinoinnista yhteistyö päättyy välittömästi ja siihen saakka kertyneet komissiot jäädytetään. Jäädytettyjä varoja ei tilitetä.

Miten promoat verkkovalmennusta?

Paras ja tehokkain keino ansaita rahaa affiliate-markkinoinnilla on kirjoittaa tuotteesta ongelmanratkaisu postaus. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on ollut omakohtainen kokemus haasteesta tai ongelmasta, jonka olet pystynyt ratkaisemaan tuotteen tai palvelun (tässä tapauksessa verkkovalmennuksen) avulla.

Postausta kannattaa jakaa sosiaalisen median kanavissa tasaisesti eri päivinä, viikkoina ja kuukausina, jotta tavoitat mahdollisimman paljon uusia lukijoita. Lisätietoja saat  Näin loistat affiliate-postauksilla oppaasta, jossa on kerrottu tarkemmin sekä blogipostauksista että markkinoinnista.

Tärkeintä on, että postauksesta välittyy sinun aito mielipiteesi ja halu auttaa lukijaa ratkaisemaan samankaltaisia haasteita kuin sinullakin oli.

Tuotteiden suosittelu

Verkkokurssia kannattaa suositella aika ajoin. Parasta on, kun kirjoitat ensin kurssista ongelmanratkaisupostauksen ja sen jälkeen ohjaat muilla blogipostauksilla liikennettä tähän postaukseen. Tällä tavalla et vaikuta spämmääjältä vaan ohjaus tapahtuu luonnollisesti. Lue lisää Näin loistat affiliate-postauksilla oppaasta.

Saat lisäksi valmiit markkinointimateriaalit, jotka helpottavat, nopeuttavat ja tehostavat suositteluasi.

Lisätiedot sekä yhteydenotot

Saat minuun parhaiten yhteyttä sähköpostilla osoitteesta [email protected].

UKK

K: Pitääkö minun käydä tämä kurssi itse ensin, ennen kuin voin suositella?

V: Kyllä, se on enemmän kuin suositeltavaa. Et pysty kertomaan kurssista mitään, ellet tiedä mitä siellä opiskellaan. Saat kuitenkin kurssin 20 % alennuksella, kun tavoitteenasi on suositella kurssia jatkossa muille. Ennen kurssille tuloa, ota yhteyttä tiia(at)tiiakonttinen.fi niin jutellaan lisää.

K: Mistä tiedän, että olen saanut myytyä verkkovalmennusta?

V: Ilmoitan sinulle sähköpostilla joka kuun 5. päivään mennessä, miten paljon myyntejä on tullut edellisessä kuussa. Suosittelen hankkimaan affiliate-linkkeihin soveltuvan ohjelman (Bitly) tai lisäosan (PrettyLink), joiden kautta pystyt näkemään, miten monta kertaa linkkejäsi on klikkailtu.

Kun tiedät tämän, pystyt jo arvioimaan miten moni ostaa tuotteen. Keskimääräisesti konversio on 1,7 % – 9,5 % välillä.

Yritys pyrkii koko ajan hiomaan myyntisivua, jotta konversio olisi mahdollisimman korkea.

Konversio = (kurssin ostaneet / myyntisivulle käyneet) x 100

K: Miten myyntejä seurataan? Miten varmistan, että myynti on tullut juuri minun kauttani?

V: Saat henkilökohtaisen kuponkikoodin, jota voit jakaa omille lukijoillesi. Jokainen kumppani saa eri koodin, jolloin koodit eivät voi mennä sekaisin. Koodissa on yleensä tunnistusta helpottava teksti, esimerkiksi blogin nimi tai lyhenne sekä jokin numero, esimerkiksi vuosiluku (esimerkki, ei käytössä: unelm2017).

K: Milloin komissiot maksetaan?

V: Komissiot maksetaan laskua vastaan 4 kertaa vuodessa:

  • maaliskuussa
  • kesäkuussa
  • syyskuussa
  • joulukuussa

Lasku tulee olla yrityksellä maksukuun 15.päivään mennessä tai tilitys siirtyy seuraavaan tilityskuukauteen. Toisin sanoen, jos toimitat laskun sähköpostilla 16.3., saat komissiot vasta kesäkuussa.

K: Miten paljon affiliate-markkinoinnilla on mahdollisuus ansaita rahaa?

V: Täydellistä tai varmaa vastausta en valitettavasti pysty antamaan. Komissioiden määrä riippuu kuitenkin seuraavista asioista:

  • Miten hyvin olet kirjoittanut blogipostauksen, jossa suosittelet tuotetta
  • Miten aktiivisesti mainostat postausta sosiaalisessa mediassa
  • Miten paljon linkität muita samankaltaisia postauksia affiliate-postaukseen
  • Miten hyvin tuote ratkaisee juuri sinun kohderyhmäsi ongelman tai haasteen
  • Miten paljon lukijoita sinulla on

Teoreettisella tasolla komissioiden määrä voidaan laskea näin:

Kirjoitat blogipostauksen, jonka lukee kuukauden aikana 900 lukijaa. Heistä 1,7 % (15 lukijaa) kokee suosittelemasi tuotteen tarpeelliseksi ja päättää ostaa sen. Komission määrä on 110,12 €.

(900 x 0,017 x 110,12 €) = 1.651,80 €

Kyseinen postaus tuottaa sinulle jatkossakin rahaa sen mukaan, miten paljon ihmiset käyvät lukemassa sitä. Jos keskimääräinen lukumäärä jatkossa on 150 kuukaudessa, heistä 3 ostaa, mahdollinen komission määrä on

(150 x 0,017 x 110,12 €) = 330,36 €

Kolmannessa kuussa toistuu sama, jolloin komission määrä tilityksen yhteydessä on 2.312,52 € (alv 0%). Tästä summasta lähetät minulle laskun ja tilitän komission laskun mukaisena eräpäivänä.

Vuonna 2016 keskimääräinen komissio per affiliate-kumppani oli 190,00 € – 550,00 € kuukaudessa.

K: Olen lomalla heinäkuussa. Voidaanko laskutusta siirtää sinne?

V: Valitettavasti ei voida. Useiden kumppaneiden komissioiden yhteenlaskenta, tietojen lähettäminen ja laskujen vastaanottaminen sekä maksaminen on iso prosessi. Se vaatii useamman työpäivän aikaa ja sitoo yrityksen resursseja paljon.

Siksi laskutus on pyritty yhdenmukaistamaan mahdollisimman pitkälle. Lasku pyydetään toimittamaan aina maksukuukauden 15. päivään klo 23.59 mennessä. Mikäli lasku toimitetaan seuraavan päivänä, laskutus ja komissioiden maksu siirtyy seuraavaan tilityskuukauteen.

Yritys pitää huolen siitä, että edellisen komissiokauden tiedot on kumppanilla viimeistään maksukuukauden 5. päivänä.

Mikäli komissioiden ilmoittaminen viivästyy yrityksestä johtuvista syistä, komissioiden maksatusta ei siirretä vaan laskut maksetaan saapuneiden laskujen eräpäivien mukaan.

K: Miten paljon maksuaikaa laskuun täytyy laittaa?

V: 14 päivää on ihanteellinen.

K: Pitääkö komissiot ilmoittaa verottajalle?

V: Kyllä. Sinun tulee laskea kaikki vuoden aikana saamasi komissiot ja ilmoittaa ne veroilmoitukseen seuraavana keväänä. Muista, että voit vähentää verotuksessa myös tulojen hankkimiseen liittyvät kulut (kuten oman kurssimaksusi), jolloin todennäköisesti et maksa veroja koko komission määrästä.

Mikäli toimit kumppanina yksityishenkilönä, komissio on sinulle veronalaista tuloa, joka sinun tulee itse ilmoittaa verottajalle.

Mikäli toimit blogimedian tai -portaalin ylläpitäjänä ja haluat suositella verkkokurssia muille, blogimedialla tai -portaalilla tulee olla y-tunnus tai se on rekisteröitävä laskutuspalveluun blogimedian tai -portaalin nimellä. Muussa tapauksessa toimit yksityishenkilönä tai jos sinulla on yritys, yrittäjänä.

Yrityksillä arvonlisäverottoman myynnin alaraja on vuodessa 10.000,00 € (Huom. tähän lasketaan kaikki yrityksesi myynnit, ei pelkästään affiliate-komissiot). Yksityishenkilön ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa vaikka 10.000,00 € vuosiraja ylittyisi.

Lisätietoja: https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Arvonlisaverotus/Arvonlisaverottoman_vahaisen_toiminnan_r(39017)

Yksityishenkilönä sinun tulee rekisteröityä laskutuspalvelun jäseneksi (Eezy.fi tai Ukko.fi). Tällöin laskutuspalvelu laskee ja tilittää puolestasi tarvittavat maksut ja verot. Mikäli et halua käyttää laskutuspalvelua eikä sinulla ole yritystä, affiliate-yhteistyö ei ole mahdollista.

K: Olen äitiyslomalla / työttömänä / sairauslomalla. Miten komissiot vaikuttavat tuloihini?

V: Komissiot tulee ilmoittaa maksukuukautena oikeaan osoitteeseen, olipa se Kela, työttömyys- tai jäsenkassa. On hyvin mahdollista, että saadut komissiot pienentävät tulojasi. Selvitä aina etukäteen komissioiden mahdollinen vaikutus tuloihisi tekemällä esimerkkilaskelmia ja keskustelemalla maksavan tahon kanssa.

Mikäli olet äitiyslomalla / työttömänä / sairauslomalla, ota yhteyttä niin mietitään yhdessä sinulle paras mahdollinen ratkaisu komissioiden maksamiseen.

K: Olen yrittäjä. Pitääkö minun tehdä lasku yrityksen tiedoilla?

V: Kyllä. Tämä on erittäin suositeltavaa ja yksinkertaista molempien kannalta. Jos et halua tilittää komissioita yrityksellesi, silloin velvoitan lähettämään laskun joko Ukko.fi tai Eezy.fi palveluiden kautta.

K: Voinko tehdä laskun itse?

V: Et voi. Hyväksyn vain Ukko.fi tai Eezy.fi kautta tulleet laskut. Jos olet yrittäjä, laskussa tulee näkyä y-tunnus, laskutusosoite, yrityksen nimi, eräpäivä, tilinumero IBAN muodossa sekä viitenumero. Virheellisistä laskuista huomautetaan. Mikäli laskua ei korjata 3 huomautuksen jälkeen, yhteistyö päättyy. Mikäli loppulaskukin on virheellinen, kertyneitä komissioita ei makseta.

K: Pitääkö postauksessa olla tieto yritysyhteistyöstä tai kaupallisesta yhteistyöstä?

V: Kyllä, ehdottomasti! Halutessasi voit korvata tämän tiedon siten, että postauksen loppuun kirjoitat tekstin, joka kuuluu esimerkiksi näin:

Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliate-linkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Affiliate-markkinoinnilla katetaan tämän blogin ylläpidosta aiheutuvia kustannuksia, jotta voin jatkossakin tarjota sinulle upeaa sisältöä blogini kautta. Kiitos avustasi.

Mikäli yritys huomaa, että tietoa affiliate-markkinoinnista tai yhteistyöstä ei ole, yhteistyö päättyy ja siihen saakka tulleet komissiot jäädytetään. Jäädytettyjä komissioita ei makseta.

K: Entä jos haluan lopettaa affiliatena olemisen?

V: Vaikka tämä minua harmittaakin, ymmärrän hyvin, että tilanteet muuttuvat ja jossain vaiheessa tämä voi olla edessä. Silloin suosittelen, että otat ensimmäisenä yhteyttä minuun, jolloin inaktivoin koodisi.

Sen jälkeen poista postauksistasi kaikki affiliate-linkit, jotka ohjaavat kurssin myyntisivulle. Lopuksi poista postauksista tieto kuponkikoodista.  Yhteistyön päättymiseen saakka kertyneet komissiot maksetaan normaalin maksuaikataulun mukaisesti.

K: Onko komissioissa minimitilitysmäärää tai -vaatimusta?

V: Ei. Mutta toki toivon, että innostut suosittelun helppoudesta ja saat mahdollisimman paljon komissioita. Vaikka kauttasi tulisi vain yksi myynti joka toinen kuukausi, komissiot tilitetään tilityskauden mukaan.

Mahtavaa saada sinut mukaan! Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiia(at)tiiakonttinen.fi niin jutellaan lisää.