12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa | Postaus päivitetty 12.4.2019 + hinnat tarkistettu || postaukseen lisätty 3 uutta kurssi- ja myyntialustaa

|| Tämä postaus sisältää affiliate-linkkejä ||

Yhä useampi valmentaja siirtää osaamisensa verkkoon. Verkkovalmennukset ja -kurssit ovat kätevä tapa auttaa ja opettaa asiakkaita. Verkkovalmennusten ja -kurssien avulla tieto saadaan nopeasti monen ihmisen käyttöön. Valmentajan tärkein tavoite on tietenkin asiakkaan tai oppilaan auttaminen. Valmentajalla on paljon tietoa, joka voi olla helppoakin siirtää digitaaliseen muotoon.

Mutta valmentajalla ei välttämättä ole tietoa siitä, mikä olisi kannattavin, helpoin tai järkevin keino siirtää omaa tietotaitoaan oppilaille. Verkkokurssi- ja myyntialustoja on lukemattomia. Niiden hinnoittelu eroaa toisistaan paljonkin, jolloin eri kurssialustojen vertailu on hankalaa. Ja jos olet tekemässä ensimmäistä verkkokurssiasi, voi olla, että et ole aivan varma, mikä on paras keino välittää tietoa oppilaillesi.

Oletko kiinnostunut tekemään oman verkkokurssin? Tiedätkö, mitä verkkokurssissa on hyvä olla ja mitä siitä ehdottomasti pitää jättää pois? Entä tiedätkö, miten pitkä kurssin täytyy olla, jotta se kiinnostaa myös opiskelijaa? Vastaukset näihin ja muihin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin löydät Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennuksesta.

Lue lisää: 7 asiaa, jotka sinun pitää tietää ennen verkkokurssin tekemistä

Tämän postauksen tavoitteena on

 • näyttää, millaisia verkkokurssi- ja myyntialustoja on olemassa
 • helpottaa näiden vertailua
 • ja auttaa sinua löytämään sieltä se, joka toimii parhaiten juuri sinulle

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Olen ottanut tähän vertailuun 9 tällä hetkellä itselle tunnettua verkkokurssi- ja myyntialustaa. Aivan jokaista en ole henkilökohtaisesti kokeillut, joten verkkokurssialustan käytännöllisyydestä ei ole täydellistä tietoa. Sen sijaan kokemuksen tuoman tiedon perusteella pystyn kertomaan jokaisen kurssialustan kohdalla, millaisia haasteita tai hyötyä niistä on.

Lue myös tämä: Miten kirjoittaa e-kirja jota oikeasti ostetaan?

Postauksessa käytetyt kurssialustat:

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Campwire

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Campwire on suomalainen verkkokurssi- ja myyntialusta. Alusta on äärimmäisen kätevä ja helppokäyttöinen. Alustaan saat myös tapahtumamyynnin webinaareille ja livetapahtumille.

Campwire on digiyrittäjän unelma-alusta. Ostotapahtuman jälkeen opiskelijalle muodostetaan tunnukset, joilla hän pääsee kirjautumaan kurssialustalle. Voit ajastaa kurssit joko ostopäivän mukaan, jolloin kyseessä on ns. evergreen tuote tai kerätä porukan kokoon ja aloittaa kurssi kaikille samaan aikaan.

Ainoa miinuspuoli Campwiressa on kulurakenne. 10 % provisio myydyistä tuotteista sekä 100 € (+ alv 24 %) kuukausimaksu rasittavat yrittäjän kassaa. Jos sinulla on kolme verkkovalmennusta, kuukausikustannus nousee jo 372,00 €. Näillä hinnoilla kurssi on oltava evergreen myynnissä, jotta saat pelkästään kuluja katettua.

Yksi vaihtoehto on, että lanseeraat verkkokurssin kerran isosti Campwiressa ja sieltä saatavilla myynneillä rakennat omalle sivustolle verkkokaupan ja kurssialustan. Toki tämä vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä mutta on pitkällä tähtäimellä hyvä vaihtoehto.

HUOM! Tuotteiden inaktivoiminen Campwiressa ei riitä katkaisemaan kuukausikuluja. Tuotteet on poistettava asiakaspalvelun kautta ja palvelu irtisanottava, jotta kulut päättyvät. Tämä on ollut harmillinen muutos siihen, kun itse aloitin Campwiren käytön. Silloin riitti, että tuotteet olivat inaktiivisia, niistä ei tarvinnut maksaa kuukausihintaa.

Olen kuullut huhuja, että Campwiren hinnoittelu tulisi muuttumaan, mutta mitään faktaa tähän ei vielä ole. Odottavalla kannalla olen, sillä Campwire on oikeasti todella loistava kurssialusta.

Teachable (*)

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Teachable on ulkomaalainen kurssi- ja myyntialusta. Tällä hetkellä minulla on vielä kursseja Teachablessa mutta ne eivät ole myynnissä. Kurssialusta on todella helppokäyttöinen, valmennusvideoiden lataaminen alustalle on helppoa ja nopeaa ja hinnoittelu on edullista.

Mitä kalliimman paketin Teachablesta ottaa, sitä enemmän saat käyttöösi erilaisia ominaisuuksia. Teachablesta löytyy ilmainen versio, joka on sopivasti ”piilotettu” hinnoittelusivulle. Sivulla olevien kolmen palvelupaketin alapuolella on pieni teksti, jossa lukee ”Take Teachable for a test run. Try our free plan.”

 • $29 (Basic) kuukausimaksulla voit ajastaa kurssimateriaalit oppilaan opiskelutahdin mukaan.
 • $79 (Professional) kuukausimaksulla saat kaikki Basicin ominaisuudet sekä mm. kuluttoman myynnin (myynnistä ei siis mene ylimääräisiä provisioita tai komissioita).
 • $399 (High Volume) kuukausimaksulla saat edellisten pakettien ominaisuuksien lisäksi mm. mahdollisuuden siirtää kurssimyynnistä saadut tulot välittömästi omalle tilillesi ja siirtää opiskelijoita kurssilta toiselle. Pystyt myös lisäämään opiskelijoita kursseille manuaalisesti.

Hinnat on esitetty tavallaan kuukausihintoina mutta on tärkeää huomata että Teachable veloittaa summat kerran vuodessa. Mikäli haluat maksaa kuukausittain, yllä olevat hinnat nousevat n. $10.

Teachablen ainoa miinuspuoli on maksuvaihtoehdot. Suomalaisia verkkopankkeja järjestelmään ei pysty integroimaan, joten tarvitset joko Stripen, jonka kautta kursseja voi ostaa luottokortilla tai Paypalin. Jos opiskelijalla ei ole luottokorttia, hän ei pysty kurssia ostamaan.

Suomalaiset ovat myös hieman skeptisiä sellaisia maksupaikkoja kohtaan, joka ei ole heille ennestään tuttu. Pelko joutua huijatuksi ja menettää rahansa on voimakas myynnin este. Kun taklaat tämän, sinulla ei ole mitään huolta.

Udemy

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Udemy on mielenkiintoinen tuttavuus. Henkilökohtaisesti en ole tätä kurssialustaa kokeillut mutta ehkä jossakin tilanteessa sitä voisi hyödyntää. Jokainen Udemyssa oleva kurssi on voimassa aina. Voit siis palata kurssin sisältöön vaikka vuoden kuluttua.

Udemyssa mielenkiintoista on se, että he ovat laittaneet kurssimaksuille katon. Kallein kurssi, jota voit Udemyssa myydä, saa maksaa $200. Edullisimmillaan kursseja myydään $15.

Udemy on valmentajalle ilmainen. Kuluja kertyy, mikäli haluat, että Udemy markkinoi kurssia puolestasi. Udemy tarjoaa neljä erilaista markkinointipaketti. Markkinointipakettien hintoja minulla ei valitettavasti ole sinulle antaa mutta jostain UKK sivuilta huomasin, että paketit alkavat $10.

Woocommerce + LifterLMS

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Jos WordPress blogialusta on sinulle entuudestaan tuttu, tiedät, että Woocommerce ei ole kurssialusta vaan verkkokauppa lisäosa 😀 Otin tämän listaan mukaan siksi, että WordPressiin voit rakentaa oman kurssialustan (minulla käytössä LifterLMS) ja hoitaa maksun Woocommercen sekä Checkoutin tai Paytrailin kautta.

Oman verkkokaupan rakentaminen ja sitä kautta kurssialustalle ohjaaminen on digiyrittäjän näkökulmasta Campwiren kanssa paras vaihtoehto. Jos tavoitteena on automatisoida verkkokurssin myynti, se onnistuu parhaiten näillä kahdella.

Woocommerce lisäosa on ilmainen mutta tarvitset joltain suomalaiselta (tai ulkomaalaiselta) palveluntarjoalta maksujen välitykseen soveltuvat tunnukset. Esimerkiksi itse käytän omassa verkkokaupassa Chekcout.fi kauppiastunnuksia.

Jos sinulla on aikaisemmin ollut Campwire, sinulle on tehty shop-in-a-shop kauppiastunnukset Checkoutin kautta. Tällainen ei kuitenkaan sovellu Woocomerce verkkokauppaan, joten olethan hyvissä ajoin liikkeellä, jos olet rakentamassa omaan blogiin tai sivustolle verkkokauppaa.

Suosittelen aloittamaan vähintään kolme ennen verkkokurssin myynnin aloitusta. Ja nimenomaan siitä päästä, että hanki ensin joko Checkoutin tai Paytrailin kauppiastunnukset ja vasta sen jälkeen lähdet rakentamaan verkkokauppaa ja kurssialustaa.

Kaksi kuukautta käytä aikaa verkkokaupan ja kurssialustan rakentamiseen ja kuukausi myynnin testaamiseen. Varmista hyvissä ajoin, että kaikki toimii ennen kuin alat myymään asiakkaille.

Sekä tiiakonttinen.fi että bloggaajastaammattilaiseksi.fi sivustoilla on tämä paketti käytössä. Upea ja ammattitaitoinen Riitta Korpipää acqua.fi on rakentanut ne minulle. Suosittelen lämpimästi Riitan palvelua (tämä ei ole maksettu mainos 😉 )

Holvi

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Holvi on Helsingissä vuonna 2011 perustettu yritys, jonka pääpaino on helppoudessa ja nopeudessa. Holvi on yritystili, jonka päälle on rakennettu verkkokauppa. Holvi toimii yrittäjille, freelancereille ja jopa bloggaajille oivallisena yhteistyökumppanina tuotteiden ja palveluiden myynnissä.

Holvin kautta voit tehdä ja lähettää laskuja, maksaa palkkoja, laittaa tuotteita ja palveluita myyntiin ja mikä parasta, nopeutat kirjapitotulosteiden lähettämistä kirjanpitäjälle. Ostotapahtuman jälkeen rahat ovat välittömästi Holvi-tililläsi, jossa ne ovat käytettävissä esimerkiksi  korttiostoihin.

Kokeilin Holvia 2016.. Möin sen kautta niin e-kirjoja kuin verkkovalmennuksiakin. Holvi toimi hyvin eikä teknisiä haasteita osunut kertaakaan eteen. Mikä parasta, Holvin kautta asiakkaasi voi ostaa omilla verkkopankkitunnuksillaan.

Digiyrittäjän näkökulmasta Holvi toimii tiettyyn pisteeseen saakka myös verkkovalmennusten myynnissä. Tämä vaatii kuitenkin hieman etukäteissuunnittelua, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Suunnittelu kannattaa aloittaa jo siitä, missä muodossa toimitat verkkokurssi opiskelijalle. Tässä muutamia vinkkejä.

1. Verkkokurssin hinta on hyvä olla alle 50,00 €

Verkkokurssien ostapäätökseen käytetään yhä enemmän aikaa, mitä arvokkaampi valmennus on. Ihan 100% tarkkaa summaa minulla ei ole sinulle antaa mutta 2 vuoden kokemuksen perusteella uskon, että raja menee 50,00 € paikkeilla.

Tämä tarkoittaa, että jos tarjoat verkkokurssia, jonka hinta on yli 50,00 €, asiakkaasi joutuu pohtimaan pidempään, kannattaako kurssia ostaa. Alle 50,00 € kurssien ostopäätöksen tekeminen tapahtuu  nopeammin. Toki ostopäätöksen tekemiseen vaikuttaa moni muukin asia mutta jutellaan niistä jossain toisessa postauksessa.

2. Miten opiskelija pääsee käsiksi kurssimateriaaliin oston jälkeen?

Haastavaa on se, ettei opiskelijan siirtymistä kurssialustalle pysty automatisoimaan 100 %. Joudut siis tekemään jonkin verran manuaalista työtä. Ostotapahtuman jälkeen opiskelija saa sähköpostiinsa kuitin. Kuittiin on mahdollista lisätä linkki kurssialustalle. Mutta mihin saat lisättyä ohjeet kurssialustalle rekisteröitymiseen?  Entä kuinka moni oikeastaan lukee kuitin, kun se sujahtaa sähköpostiin?

Tulet saamaan paljon sähköpostia ja kyselyitä, miten opiskelija pääsee kurssialustalle. Ja tämä on se manuaalinen osuus.

Jos haluat kiertää tämän, sinun tulee mainita myynti-/tuotesivulla, että ohjeet kurssialustalle rekisteröitymisessä löytyy kuitista. Kuittiin tulee kirjoittaa mahdollisimman selkeät ohjeet tai vastaavasti ohjata opiskelija erilliselle sivulle, jossa ohjeet on (ja mielellään vielä kuvakaappauksina tai videona).

Parhaiten Holvi toimii e-kirjojen, fyysisten tuotteiden ja palveluiden myynnissä. Pystyt lataamaan e-kirjan suoraan Holviin, jolloin ostaja saa kirjan latauslinkin kuitin mukana. E-kirjaa voi ladata vain 3 kertaa, jonka jälkeen latauslinkki umpeutuu. Tämä on loistava ominaisuus, joka estää e-kirjan latauslinkin yleisen jakamisen.

Finqu

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Finqu on suomalainen yritys, joka tarjoaa monipuolisia verkkokaupparatkaisuja yrittäjille. Itselläni ei ole kokemusta Finqusta mutta useat oppilaistani ovat sitä käyttäneet. Se, mikä tekee Finqusta tämän listan uniikeimman, on Bitcoinien hyödyntäminen maksuvaihtoehtona.

Finqussa perustetut verkkokaupat ovat ilmaisia siihen saakka, kunnes julkaiset kaupan ja aloitat tuotteiden myynnin. Kuukausihinta on alkaen 49 €. Finqulta tarjoaa Klarna Checkout lisäosaa, joka haastaa Checkoutin ja Paytrailin. Klarna Checkoutin hinta on 2,79 % ostotapahtuma. Kiinteitä kuukausiveloituksia ei siten ole.

Etsy

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Etsy on ulkomaalainen, varsinkin Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa erittäin suosittu verkkokauppa. Etsy toimii parhaiten fyysisten tuotteiden, palveluiden sekä e-kirjojen / työkirjojen myyntiin.

Kokeilin Etsya vuonna 2015. Silloin se oli monille suomalaisille tuntematon. En voi sanoa, että kokeilu olisi ollut menestys 😀

Etsin hinnoittelu on kaksijakoinen. Etsy veloittaa jokaisesta myytäväksi laitetusta tuotteesta listaushinnan sekä tuotteiden myynnistä ja tilisiirroista provision. Mitä enemmän sinulla on tuotteita Etsyssä myynnissä ja mitä suuremmalla volyymilla myyt, sitä raskaammaksi hinnoittelu käy.

SendOwl

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Uusin tuttavuus ja kokeilu on SendOwl. SendOwl tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen maksat $9 – $39 kuukausihintaa sen paketin mukaan, joka sopii sinulle parhaiten. Kustannus on kuitenkin pieni, jos hyödynnät SendOwlia oikein.

Se, miksi aikoinani kiinnostuin itse SendOwlista on, että pystyn rakentamaan sinne suoraan oman affiliate-ohjelman, eikä minun tarvitse ottaa erillistä affiliate-myynteihin keskittyvää ohjelmaa (esim. Tapfiliate). Affiliate-ohjelman rakentaminen on mahdollista automatisoida ja tällä tavalla vapauttaa aikaa muihin tehtäviin.

SendOwlin kautta pysyt veloittamaan myös jatkuvaa kuukausimaksua, jos esimerkiksi harkitset maksullisen jäsenalueen rakentamista.

SendOwl on suomalaisille vielä tuntematon mutta englanninkielisillä alueilla ohjelma on pikkuhiljaa tunnettu. E-kirjohin pystyy lisäämään erityisen leiman, jonka ansiosta e-kirjoja ei voi myydä eteenpäin. Myös e-kirjan antaminen on vaikeampaa, sillä silloin saaja näkee, että kirja on ”tehty” lähettäjälle.

Kirjan sivuille tulee teksti, johon on liitetty ostotapahtuman aikana lisätty sähköpostiosoite sekä transaktionumero (kuva alla).

9 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Twid

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Twid on samantyylinen kuin Campwire. Kyseessä on verkkokurssialusta, jonka kautta voit suoraan myydä kursseja oppilaillesi. Palvelupaketteja on kolme, alkaen 197 € kuukaudessa. Tällä hinnalla pääset itse rakentamaa sivuston. Hintaan sisältyy mm. tunnin mittainen ilmainen luento, jonka avulla pääset hyvin alkuun.

Itse en ole Twidiä kokeillut. Parin vuoden takaiseen verrattuna Twid on selkeyttänyt hinnoitteluaan ja siitä ilmoittamista, mikä tekee vertailusta helpompaa.

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

 

Clickfunnels (*)

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Clickfunnels markkinoi itseään työkaluna, joka yhdistää kaiken tarvittavan, kuten

 • nettisivut
 • sähköpostiautomaation (autoresponder)
 • laskeutumissivut
 • kurssialustan
 • maksujen välityksen

Onhan se helppoa, kun kaikki saa samasta paikasta, eikä tarvitse palkata ketään koodaamaan. Olen itse testannut Clickfunnelia 14 päivän maksuttoman kokeilujakson ajan ja totesin, että se on kätevä mutta vaatii pidemmän aikaa testata kuin 14 päivää (ainakin minulla, joku toinen ehtii todennäköisesti saamaan 14 päivän aikana enemmän irti).

Jos haluat testata Clickfunnelia nopeasti, sinulla tulee olla koko myyntitunneli (-putki, -funneli) valmiina, jotta sinulta ei kulu aikaa esimerkiksi sähköpostien kirjoittamiseen. Riittää, että kopioit sähköpostin ja liität Clickfunneliin.

Se, mikä tekee Clickfunnelista hieman ”inhottavan” on, ettei se kerro todellista hintaa ennen kuin olet rekisteröitynyt 14 päivän kokeilujaksolle. Joudut siis luottamaan siihen, että paketti ei ole liian kallis. Ja tekemään alussa nopeasti töitä, jotta pääset myymään.

Kaivamalla kaivoin esiin hinnan, joka todennäköisesti on voimassa. Ja se on $97 / kk. Mutta en pysty samonaan, että tämä hinta on tänä päivänä 100 % varma. Jos siis testaat Clickfunnelia ja hinta on jotain muuta, olethan yhteydessä! Päivitän hinnan välittömästi tähän.

 

Kajabi

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Kajabi toimii samalla periaatteella kuin Clicfunnels. Kajabissa pystyt rakentamaan kokonaisen myyntitunnelin yhdellä ohjelmalla. Voit myydä verkkokursseja, e-kirjoja, jäsensivustoja, tehdä kyselyitä, kerätä sähköpostiosoitteita, pitää webinaareja…

Voit myydä suoraan Kajabin kautta (et tarvitse erillistä maksuohjelmaa), sinulta ei peritä ylimääräisiä maksuja, kun siirrät rahat omalle tilillesi, voit tehdä ns. upsellin…

Upsell tarkoittaa, että voit myydä edullisen tuotteen ja oston jälkeen tarjota toista tuotetta hieman arvokkaammalla hinnalla.

Itselläni ei ole kokemusta Kajabista mutta muutama suomalainen valmentaja tätä käyttää.

Shopify

12 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Shopify on tunnetumpi tavaroiden kuin digitaalisten tuotteiden myynnissä. Mutta esimerkiksi ladattavien tiedostojen myynti onnistuu Shopifyssä hyvin.

Shopify mahdollistaa myös ”kaikki samassa paketissa”. Voit rakentaa oman sivuston, liittää oman domainin, koodata ja editoida html tai css koodistoa, rakentaa blogin, valita valmiin teeman tai brändätä kauppa oman brändiin sopivaksi.

Mm. Checkoutin ja Klarnan maksutavat on mahdollista liittää Shopifyyn.

Itselläni ei ole kokemusta Shopifysta mutta se vaikuttaa erittäin monipuoliselta ja hyvältä vaihtoehdolta. Eikä kuukausihintakaan päätä huimaan.

Yhteenveto

Verkkokurssi- ja myyntialustaa valitessa on äärimmäisen tärkeää miettiä etukäteen, millaisia ominaisuuksia niiltä hakee. Itselle on ollut tärkeintä löytää palvelu / tuote, jonka avulla pystyn automatisoimaan myynnin mahdollisimman pitkälle. Tällaisia palveluja on jo olemassa (mm. Campwire, Teachable ja Twid) mutta varsinkin aloittelevalle verkkokurssivalmentajalle palveluiden hinnat voivat rajoittaa niiden käyttöönottoa.

Yksinkertaisimmillaan verkkokurssi voidaan toteuttaa sähköpostikurssina hyödyntäen esim. Holvia, Active Campaignea sekä LeadPages ohjelmaa. Olen rakentanut muutamalle asiakkaalleni tällaisen myyntitunnelin, jotka porskuttavat keskimäärin 2300 € kuukaudessa täysin passiivisesti.

Ennen kuin teet lopullista päätöstä, mieti osto- ja opiskeluprosessi myös opiskelijan näkökulmasta. Mitä vaikeampi, monimutkaisempi tai pidempi tämä prosessi on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ostotapahtuma jää tekemättä.

Valitse alusta, joka mukautuu sinun tarpeesi mukaan. Älä ripottele eri tuotteita eri palveluihin ja ohjelmiin. Mitä usempia vaihtoehtoja tarjoat, sitä hankalampaa ostaminen on.

Näin! Yli 2100 sanaa timanttista tietoa 12 verkkokurssi- ja myyntialustasta vertailtuna. Ja muistutan vielä, että kurssi- ja myyntialustoja löytyy enemmänkin.

Mikä kurssialustaa käytät tällä hetkellä? Miten kurssialusta on toiminut sinulle?


(*)  merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja tutustua eri palveluihin. Ostaessasi palvelun affiliatelinkkini kautta saan rahallisen komission.

Suosittelen vain niitä tuotteita, joihin itse uskon tai joita olen itse käyttänyt, kokeillut ja todennut toimiviksi.

tiialogolla

Olen Tiia Konttinen ja autan Sinua erottautumaan kilpailijoista ja muista bloggaajista. Autan Sinua rakentamaan miellyttävän maineen ja timanttisen brändin sisältömarkkinoinnin avulla. Olipa tavoitteesi oppia bloggaamaan tai hyödyntää blogia tulonhankinnassa, olet tullut oikeaan paikkaan.

Yhteistyössä

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 1 311 tilaajien joukkoon

Tarvitsen apua

Hae Googlesta