9 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen bloggaamisen aloittamista

Jälkiviisaana on aina helppo olla. Olisi pitänyt, ei olisi pitänyt, voi kunpa olisin tiennyt…

Tässä postauksessa kerron sinulle 9 asiaa, jotka itse olisin toivonut tietäväni ennen bloggaamisen aloittamista. Matkani olisi ollut huomattavasti helpompi ja tasaisempi. En olisi joutunut korjailemaan virheitä niin paljon. Olisin saanut enemmän aikaan vähemmässä ajassa. Noh, parempi näin päin, sillä nyt sinulla on mahdollisuus oppia virheistäni ja välttyä tekemästä samoja itse.

9 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen bloggaamisen aloittamista

1. Laadi selkeä tavoite ja tee sen pohjalta suunnitelma

Ilman tavoitetta elämä on kuin taksilla ajelu ilman selkeää päämäärää. Hauskaa saattaa olla mutta jossain vaiheessa matka käy tylsäksi. Suunnitelmia on monenlaisia mutta bloggaajan kannalta tärkein on sisältösuunnitelma. Mitä kirjoitan, missä vaiheessa julkaisen, missä somekanavassa jaan.

Lue myös tämä: Uusi oikopolku bloggaamisen aloittamiseen

Mutta haluan blogata vain harrastus- tai päiväkirjamaisesti… Tarvitseko silti suunnitelman ja tavoitteen?

Jos jonain päivänä haluat saada tuloja blogisi kautta, niin kyllä. Päiväkirjamaiset ja harrastusblogit saattavat saada paljon lukijoita mutta tulojen hankinta on todella vaikeaa. Yleensä näissä blogeissa kirjoitetaan kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä. Yksi lukija tykkää yhdestä aiheesta ja toinen toisesta.

Jos lukijoita on 15000 kuukaudessa ja kirjoitat 25 aiheesta, yhtä aihetta kohti lukijoita on keskimäärin 600. Ymmärrät itsekin, että näillä lukijamäärillä ei tuloja ansaita.

Lue lisää: Näin kirjoitat 3 postausta yhden päivän aikana

2. Perusta blogi suoraan WordPressiin

Halusin aloittaa bloggaamisen ilman rahaa. Itse asiassa halusin näyttää maailmalle, että ammattitasoisen blogin voi rakentaa ILMAN rahaa. Miten väärässä olinkaan.

Jos minun pitäisi vaihtaa blogger blogini wordpressille nyt, maksaisin siitä minimissään 450,00 €. Jos aloittaisin blogin suoraan wordpress.orgille, maksaisin vain palvelimesta, joka on edullisimmillaan 3,95 € kuukaudessa. Aina ei vain kannata säästää ja mennä sieltä, missä aita on matalin.

Lue lisää: 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

3. Keskity yhteisön luomiseen 

Monet bloggaajat haluavat paljon seuraajia eri somekanavissa. Google Analyticsista tuijotetaan pelkästään sivulatauksia ja uniikkeja kävijöitä. Totuus on kuitenkin se, että hetken päästä näillä tiedoilla ei ole enää merkitystä.

Halutessasi ansaita bloggaamalla rahaa, on entistä tärkeämpää rakentaa vahva ja henkilökohtainen suhde lukijoihin. Tavoitteena on saada ihmiset reagoimaan, keskustelemaan ja kommentoimaan. Kun yhteys on luotu, tuotteiden suosittelu ja rahan ansaitseminen on helpompaa.

Tule mukaan: Facebook-ryhmä Lisää lukijoita blogiin

4. Älä koskaan bloggaa rahan takia

Tämä oli tavallaan itselleni itsestäänselvyys mutta mitä pidemmän aikaa olen blogannut, sitä vahvemmin tämän on tullut osaksi visiotani.

Se, millä tavalla ja mitä kirjoitat blogiin, on suoraan verrannollinen siihen, ajatteletko rahaa vai et. Jos ajattelet rahaa, sisältö on kaupallisempaa. Tällöin lukijalle välittyy tunne, että haluat vain hänen rahansa, etkä ole aidosti kiinnostunut hänestä.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

5. Ole oma itsesi

On äärimmäisen helppoa rakentaa itselle ”blogi-identiteetti”. Monet pelkäävät olla oma itsensä netissä. He pelkäävät, ettei ketään kiinnosta mitä sanottavaa heillä on.

Olemalla aito, upea oma itsesi, sinuun ja kirjoittamaasi sisältöön on helpompi samaistua. Sitä kautta syntyy vahva side sinun ja lukijan välille. Olet joka tapauksessa roolimallli niille ihmisille, jotka eivät ole uskaltaneet aloittaa bloggaajista ja jotka tietävät kirjoittamastasi aiheesta vähemmän kuin sinä. Aitous ja epäaitous välittyvät aina.

Lue lisää: 5 keinoa, miten hyödynnät blogia brändin rakentamisessa

6. Älä yritä miellyttää kaikkia

Tämä korostuu oikeastaan blogipostausten sisällön kirjoittamisessa. Jos yrität kirjoittaa tekstiä jokaiselle ihmisille tässä maassa / maailmassa, sisältö hukkuu muiden blogien massaan.

Aito, merkityksellinen ja yhdelle ihmiselle kirjoitettu sisältö saa enemmän lukijoita. Älä koskaan oleta tietäväsi, mitä lukija haluaa lukea. Kysy, kuuntele, ole kiinnostunut lukijastasi. Kerro omia mielipiteitä ja ota rohkeasti kantaa asioihin. Lukijat eivät kaipaa bloggaajaa, joka kulkee kultaista keskitietä vuodesta toiseen tai pyörtää oman mielepiteensä kerta toisensa jälkeen.

7. Bloggaamisessakin on omat ajanjaksonsa

Kenenkään blogi ei kasva tasaisesti ja yhtäjaksoisesti tästä tulevaisuuteen. Mukaan mahtuu aikoja, jolloin lukijoiden saaminen on kiven alla. Lomat, juhlapyhät ja erikoiset tapahtumat voivat joko nostaa blogissasi kävijäpiikin tai viedä lukijat lähelle nollaa.

Tätä ei siis kannata säikähtää, jos joku kerta huomaat, että blogissasi ei ole käynyt viikkoon ketään. Pysähdy silloin hetkeksi ja jaa vanhoja postauksia somessa. Jos et silloinkaan saa kävijöitä, odota muutama viikko ja jaa postaukset uudelleen. Jos taas kävijöitä alkaa virtaamaan normaalisti, lukaise läpi viimeisimmät postaukset ja mieti, onko niissä kerrottu jotain, joka sai lukijat vähenemään.

8. Nöyryys vie pitkälle

Minua harmittaa todella paljon lukea kommentteja, joissa mollataan toisia. Kerran eräs toinen bloggaaja kommentoi minua eräässä Facebook ryhmässä negatiiviseen sävyyn. Kyseinen bloggaaja ei tiennyt, että olin itsekin tässä ryhmässä ja näin hänen kommenttinsa.

Olin aikaisemmin seurannut tämän henkilön blogia sekä somekanavia aktiivisesti mutta tämän tapauksen jälkeen en ole niissä vieraillut. On ok myöntää, jos joku tekee jotain paremmin kuin itse. Vaikka olen kirjoittanut blogeja aktiivisesti vuodesta 2014 lähtien, se ei tarkoita, että osaisin kaiken täydellisesti. En tosiaankaan osaa enkä edes halua.

Uusien asioiden oppiminen ja oivaltaminen tuovat ison tyydytyksen tähän työhön. Siksi otan innolla vastaan kaikki vinkit ja neuvot, joita minulle annetaan. Kritiikkiä suodatan jonkin verran mutta jos ilman syytä minua kohtaan hyökätään, yhteinen matka päättyy joka kerta siihen.

9. Opiskele lisää

On todella helppoa mennä johonkin ryhmään ja kysyä neuvoa. Vastaukset saa yleensä heti eikä ongelmanratkaisuun tarvitse käyttää sen enempää aikaa. Mutta tämäkin vie kaiken hauskan uusien asioiden oppimiselta ja oivaltamiselta.

Tänä päivänä on saatavilla todella paljon sekä ilmaista että maksullista informaatiota, joka auttaa sinua kehittymään ja kehittämään blogiasi yhä paremmaksi. Ota tavaksi käyttää kerran viikossa muutama tunti uusien asioiden opiskelemiselle tai nykyisen tietotaidon syventämiselle. Mitä enemmän opiskelet, sitä paremmaksi tulet.

Mitä sinä olisit halunnut tietää ennen bloggaamisen aloittamista? Jaa vinkkisi, jatketaan keskustelua

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja


Psst… Pinnaa tämä Pinterestiin, niin löydät postauksen myöhemmin

9 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen bloggaamisen aloittamista

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Olen Tiia Konttinen ja autan Sinua erottautumaan kilpailijoista ja muista bloggaajista. Autan Sinua rakentamaan miellyttävän maineen ja timanttisen brändin sisältömarkkinoinnin avulla. Olipa tavoitteesi oppia bloggaamaan tai hyödyntää blogia tulonhankinnassa, olet tullut oikeaan paikkaan.

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 1 320 tilaajien joukkoon

Tarvitsen apua

Hae Googlesta