7 strategiaa ansaita rahaa blogilla

7 strategiaa ansaita rahaa blogilla

Bloggaamalla tulojen saanti on yksinkertaista sen jälkeen, kun sinulla on käytössäsi oikeat strategiat. Mahdollistaaksesi bloggaamalla menestymisen, sinun on ensin rakentava bloggaamiselle vahva perusta, tehdä päätös siitä, mitä strategioita haluat hyödyntää sekä tietysti halua auttaa lukijoitasi.

Tässä artikkelissa kerron sinulle 7 toimivaa strategiaa, miten voit ansaita rahaa bloggaamalla.

Vahva pohja bloggaamiselle rakennetaan näin

 1. Tee blogistasi ja sinusta helposti lähestyttävä
 2. Kasvata luottamusta ja uskottavuutta
 3. Pyri ratkaisemaan lukijasi akuutteja haasteita tai ongelmia.

 

Valitettavasti

 • bloggaajat eivät tiedä, mitä kaikkea vahvan perustan rakentamiseen liittyy
 • bloggaajat eivät osaa arvioida onko perustaa rakennettu jo tarpeeksi
 • perustan rakentaminen jää kesken
 • tai perustaa ei rakenneta ollenkaan

 

Bloggaajat käyttävät 1 – 3 vuotta perustan rakentamiseen, koska he joutuvat etsimään repaleista tietoa, testaamaan ja soveltamaan sitä omaan blogiinsa ja analysoimaan mikä toimii ja mikä ei. Jopa 95 % bloggaajista luovuttaa ennen kuin tämä työ on tehty loppuun asti.

Sinä pystyt ansaitsemaan rahaa blogilla

Minä ymmärrän, miltä tuska bloggaamisen taustalla tuntuu. Minä tiedän ne lukemattomat päivät (ja jopa yöt), kun kirjoitetaan, editoidaan, jaetaan, markkinoidaan ja yritetään – mutta tulosta ei näy eikä kuulu. Tiedän, että bloggaaminen voi olla todella vaikeaa tai monimutkaista.

Mutta sen ei tarvitse olla sellaista. Siksi haluan avata bloggaamisen salat jokaiselle, jotta kenenkään ei tarvitse hukata jopa 3 vuotta tämän asian kanssa.

Varmasti jokainen bloggaajan on kuullut sanan ”affiliate-markkinointi”. Ja moni on varmasti sitä kokeillutkin. Mutta affiliate-markkinointi ei ole ainoa keino ansaita rahaa bloggaamalla. Itse asiassa, keinoja on pilvin pimein ja tässäkin vain mielikuvitus on rajana!

Taloudellisesti menestyneillä ihmisillä on 7 erilaista tulovirtaa. Menestyneillä bloggaajilla on vähintään 3. Jos yksi tulovirta syystä tai toisesta ehtyy, kaksi muuta porskuttaa menemään. Ja, mikä parasta, yhden tilalle on helpompi rakentaa uusi, kun ei tarvitse paniikissa hosua uutta tulovirtaa pystyyn.

7 strategiaa ansaita rahaa blogilla:

 • Affiliate- ja/tai kumppanuusmarkkinointi
 • Google Adsense mainokset
 • Mainostilan myynti
 • Verkostomarkkinointi
 • Omien tuotteiden ja/tai palveluiden myynti
 • ”Lahjoitukset”
 • Puhujakeikat tai livevalmennukset

 

Olipa tulonansaitakeino mikä tahansa, tässä sinulle askel askeleelta etenevät ohjeet, miten onnistut!

1. Selvitä ensin itsellesi ”Miksi”

On tärkeää ymmärtää, miksi haluaa haluaa kirjoittaa blogia ja miksi haluat ansaita sillä rahaa. Pelkkä ”haluan rikastua” ei riitä, sillä se on liian epämääräinen.

Vieläkin tärkeämpää on ymmärtää, miksi lukija haluaa lukea blogiasi. Kun tiedät vastauksen kysymykseen miksi, se auttaa sinua saamaan punaisen langan tekemiseen, kohdentaa oikean sisällön oikeille lukijoille etkä luovuta siinä vaiheessa jos/kun saat negatiivista palautetta.

Tässä muutamia apukysymyksiä tähän tehtävään:

 • Miksi haluat kirjoittaa blogia?
 • Miksi lukijan tulisi lukea juuri sinun blogiasi eikä jonkun muun?
 • Mitä lukija hyötyy blogisi lukemisesta?
 • Kenelle blogi on suunnattu?

 

Näiden kysymysten avulla varmistat, että ensin kirjoitat oikeaa sisältöä oikeille lukijoille, jonka jälkeen pystyt tarjoamaan oikeita tuotteita oikeille ihmisille. Lopputuloksena saat enemmän tyytyväisiä lukijoita ja asiakkaita.

2. Löydä paras markkinointikanava

Bloggaaja voi markkinoida tuotteita ja palveluita usealla eri tavalla. Mm.:

 • suoraan blogiartikkelilla (muista vähintään 2 CTA per blogiartikkeli)
 • sähköpostilla
 • Facebook- tai Google Adwords mainoksilla
 • Facebook-, IG tai Twitter-julkaisuilla
 • Ottamalla itse yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin
 • Tekemällä blogiin tai sivustolle Tuotteet/palvelut  tai Palkkaa minut -sivu

 

Kuten huomaat, markkinointitapoja on useita ja seuraavaksi onkin tärkeää tietää, mikä tapa sopii A) sinulle ja B) lukijoillesi.

A) Mikä markkinointitapa sopii sinulle?

Monelle mainostekstien keksiminen on täyttä tuskaa (nostanpa käden pystyyn saman tien). Minusta mainostekstit tuntuvat inhottavilta ja likaisilta ja jotenkin ”huijaamiselta”. Vaikka silloin tällöin joudunkin mainostekstejä kirjoittamaan, pyrin tekemään ne siten, että ne sopivat sisäiseen arvomaailmaani.

Tiedän, että kirjoittamalla ”oikein” myyntitekstejä, myyntiä tulisi paljon enemmänkin mutta… tässä kohtaa haluan kuunnella omaa sisäistä arvomaailmaani.

B) Mikä markkinointitapa sopii lukijoillesi?

Missä kanavassa lukijasi viettää eniten aikaa? Jos hän viihtyy blogissasi useita minuutteja kerrallaan ja Google Analytics tulokset näyttävät, että hän tulee blogiisi Facebookista, en suosittele markkinoimaan tuotteita / palveluita IG:n kautta.

Mene sinne missä lukijasi on ja hyödynnä sitä kanavaa aluksi. Toki myöhemmin on mahdollista käyttää muitakin kanavia mutta alussa en lähtisi markkinoimaan sinne, missä sinulla ei välttämättä ole kokemusta ja missä lukijasi ei vietä aikaa.

3. Myy ilman, että myyt

Mieti hetki itseäsi. Jos joku yritys yrittää myydä sinulle jotain, millä tavalla haluat sen tapahtuvan? Mitkä asiat vaikuttavat siihen, että haluat ostaa ja mitkä siihen, että et halua kuulla kyseisestä yrityksestä enää koskaan?

Olen istunut kymmenissä eri myyntikoulutuksissa ja olen oppinut varmaan tusinan erilaisia myyntitekniikoita mutta paras minusta silti on se, jonka opin koulussa.

Asiakaslähtöisen liiketoimintamallin ydinsanoma on, että kohtele jokaista asiakasta yksilönä, älä massana. Kun myyt, pyrin siihen, että kirjoitat tekstisi vain yhdelle ihmisille, etkä viidelle tuhannelle. Se pehmentää myyntiviestiä huomattavasti ja saa sen tuntumaan henkilökohtaisemmalta.

Action Steps:

 1. Koitko artikkelin hyödylliseksi? Olen super-hyper-kiitollinen, kun jaat sitä eteenpäin!
 2. Valitse 7 strategian listalta 3, joita lähdet rakentamaan. Käy kertomassa valintasi nimettömästi täällä. Kirjoitan myöhemmin täsmä-artikkelit kolmesta eniten ääniä saaneista strategioista.
 3. Mieti, missä vaiheessa bloggaamisen perustan luominen sinulla on.

P.s. Opas on tällä hetkellä päivitettävänä