Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Otsikkoteema jatkuu. Viime kerralla kävin läpi erilaisia blogipostausten otsikoita, jotka eivät houkuttele uusia lukijoita blogiin.

Sain postaukseen paljon kommentteja ja keskustelu virisi monessa eri somekanavassa, mahtavaa. Suuret kiitokset kaikille kommenteista ja palautteista.

Ennen kuin menen tarkemmin tämän päivän aiheeseen, haluan vielä korostaa sitä, että tavoitteeni EI OLE syyttää ketään heikoista otsikoista. Päinvastoin. Monet bloggaajat tuskailevat otsikoiden kanssa ja miettivät, miten he saisivat lisää lukijoita blogiin.

Jos et halua lisää uusi lukijoita blogiisi = otsikot toimivat herättämään mielenkiinnon nykyisissä lukijoissa ja se on ok, muutoksia otsikointiin ei tarvitse tehdä.

Jos haluat lisää uusia lukijoita blogiisi = ostikointiin tulee kiinnittää enemmän huomiota.

Sensaatio- tai klikkihakuisia postausotsikoita ei ole tarkoitus kirjoittaa 7 päivänä viikossa vaan silloin tällöin herättämään uusien lukijoiden mielenkiintoa. Ja kyllä. Otsikon tulee kuvastaa postauksen sisältöä joka kerta. Joten, jos otsikko on sensaatiohakuinen, varmista, että sisällöstä löytyy jotain sensaatiomaista 😉

5 loistavaa otsikkoa

Lue myös tämä: 123 ideaa miten saat lisää lukijoita blogiin

Tässä on otanta oman blogini ostikoista. Kuinka moni otsikko täyttää sinun kriteerisi klikkihakuisesta otsikosta? Kommentoi blogipostauksen loppuun, haluan erittäin mielelläni oppia, missä menee raja klikkihakuisen ja ei-klikkihakuisen otsikon välillä. Kiitos avustasi!

5 loistavaa otsikkoa 5 loistavaa otsikkoa

Ja mielipiteistähän ei voi riidellä. Se, mitä minä pidän hyvänä otsikkona voi sinusta tuntua klikkihakuiselta ja päinvastoin. 😉

Joulu lähestyy ja jouluaiheiset blogipostaukset näkyvät myös somessa. Selaillessani joululahjaideoita, törmäsin yhteen ihastuttavaan blogiin, jonka seuraajaksi myös jään.

1. Joulumamma -blogi

Joulumamman kirjoittama blogi Joulunpunaisia unelmia herätti mielenkiintoni ihanalla idealla. Hän maalaa käytettyihin lamppuihin jouluisia maisemia ja kierrättää vanhoja palaneita lamppuja tällä tavalla.

Miten upeilta lamput näyttävätkään! Ottaisin tällaisia koristeita omaan joulukuuseeni ihan milloin vain.

Postauksen otsikko ”Lamppujen kierrätys maalaamalla jatkuu” kertoo heti, mistä on kyse, herättää uteliaisuuden ja mielenkiinnon sekä positiivisen tunteen. Ja mikä parasta, otsikko ei ole klikkihakuinen 🙂

Mahdollisuuksien mukaan tästä voisi tehdä myös pienehkön tulonlähteen – joko myymällä maalattuja lamppuja halukkaille tai opettamalla esim. verkkokurssilla, miten lamppuja voi maalata itse.

2. XO Amys -blogi

Slowing down with an espresso – Kahvin suurkuluttajana ostikko pysäytti välittömästi. Otsikko on englanninkielinen, kuten itse postauskin. Itselleni tuli välitön rauhallisuuden ja rentouden tunne, kun klikkasin otsikkoa ja luin tekstiä eteenpäin.

Seesteisyys ja hidastaminen nousivat mielettömän ihanasti esiin myös kuvissa, jotka ovat visuaalisesti upeita. <3

Voisin uppoutua blogiin tunneiksi. Tässä blogissa aika katoaa eikä otsikoinnilla ole enää mitään väliä.

3. Miina Karoliina -blogi

Miten tehdä arjesta parempaa?” Miina aloittaa postauksen juurikin niillä tuntemuksilla, joita itselläkin on tällä hetkellä – ”Marraskuu. Ehkä inhotuin kuukausi koko vuodessa?…” Pimeää, synkkää ja valoisaa vasta, kun lunta tulee kunnolla.

Olohuoneen ikkunasta näen, että puolet meidän lammesta on jäässä, ruskean keltaista nurmikkoa pilkottaa sieltä täältä. Tulisi edes 10 cm lunta niin näyttäisi jo talvelta.

Miina on kerännyt postaukseen ihania vinkkejä, miten marraskuusta pääsee yli ilman, että mieli harmaantuu luonnon mennessä talviunille.

Ehdoton ykkösvinkki, jonka bongasi omaan arkeeni on tämä:

Älä buukkaa kalenteriasi liian täyteen. Pidä välillä todellinen ”netflix päivä” pyjama päällä syöden herkkuja ja viettäen päivän ilman meikkiä.” Lapset kainaloon, sohva täyteen tyynyjä ja peittoja eikä kylmyydestä ole enää tietoakaan. *Iso peukku*

4. Sartsan soolosilmukat -blogi

Lapastelua” – sana on hassu ja toi mieleen muistoja pankkimaailmasta. Tavattiin sijoitusasiantuntijan kanssa vanha aviopari, jotka halusivat lahjoittaa lasten lapsille rahaa säästöhenkivakuutuksen kautta. Edunsaajaksi sijoitusasiantuntija kirjoitia ”lapset ja lastenlapaset” 😀

Itseäni kiinnostaa aina erilaiset sanamuunnokset. Ehkäpä juuri sen takia, kun aivot ei meinaa millään taipua sanamuunnoksiin – varsinkin kun ne lukee.

Toiseksi klikkasin postausta siksi, että en koskaan oppinut neulomaan lapasia – joten olen aina salaa kade niille, ketkä osaavat 😉

Sanamuunnoksista nostan tähän toisenkin ostikon ”Roskartelua” 😀

5. Osasin! -blogi

Heijastinrusetti”  otsikko kertoo jälleen kerran loistavasti, mitä postaus tulee sisältämään. Upeasti itse tehtyjä heijastinrusetteja, joita voi käyttää pimeimpään vuodenaikaan – ja miksei muulloinkin.

Olen ostanut itselleni heijastinpipon, joka on kuitenkin sen verran ohut, että kovilla pakkasilla sitä ei voi käyttää. Muoviset, langassa riippuvat heijastimet on ihan jees, paitsi parin talven jälkeen, kun muovi haurastuu ja rikkoontuu.

Tästä heijastinrusetista saa myös todella hienosti tehtyä pientä liiketoimintaa, jos ahkerilla naisilla on siihen aikaa. Uskon nimittäin, että moni  muukin haluaisi tällaisen rusetin rintapieleensä. Jos aikaa rusettien tekemiseen ei ole, he voivat  digi-ihmisinä tehdä nopeasti verkkokurssin, jossa opettavat rusettien tekemistä.

Lapsillehan voisi kehitellä oman version, esim. sen kuuluisan pokepallon.

 

Kaikkien otsikoiden ei tarvitse olla klikkihakuisia mutta hyvä otsikko ei synny hetken mielijohteessa. Otsikko kuvaa sisältöä tarkasti ja siksi otsikko tulisikin olla se viimeinen asia – kirsikka kakun päällä – joka kruunaa koko postauksen.

Jätä kommenttisi:

  1. Kuinka monta klikkihakuisen kriteerin täyttävää otsikkoa löysit yllä olevien kuvien otsikoiden joukosta?
  2. Käy läpi blogini otsikoita. Kirjoita komennttikentään 5 sinun mielestäsi karmeinta otsikkoa ja perustele miksi. Toivon, että ennen perustelua luet postauksen läpi.
  3. Jätä kommenttiisi lisäksi blogisi osoite. En koskaan kommentoi mitään negatiivista vaan korostan aina jotain hyvää. Jätän siis joko positiivisen kommentin blogiisi tai kirjoitan blogistasi positiiviseen sävyyn tulevissa postauksissa.

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: