5 Bloggaajatyyppiä – Tunnistatko itsesi?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

5 Bloggaajatyyppiä – Tunnistatko itsesi? Tiedän, että lokeroiminen ja stereotypioiminen on ärsyttävää. Mutta huomaan aika ajoin, että lokeroiminen voi auttaa omien tavoitteiden saavuttamista, kun tietää, missä tällä hetkellä on ja mihin ehkä haluaa tulevaisuudessa päästä.

Tämän artikkelin tarkoituksena ei ole lokeroida sinua bloggaajana vaan kertoa, että olen tunnistanut 5 erityyppistä bloggaajaa urani aikana. Samalla kun luet tätä artikkelia, voit miettiä, mihin ”tyyppiin” kuulut ja haluatko siirtyä tyypistä toiseen.

Suosittelen ottamaan tämän artikkelin huumorilla 😀 Jokaisen tyypin lopussa on nopea Action Step, jonka voit halutessasi ottaa.

5 Bloggaajatyyppiä – Tunnistatko itsesi?

5 bloggaajatyyppiä - kuka sinä olet?

1. ”Haluan blogata!”

Nämä ovat ns. wannabee bloggaajia, jotka haaveilevat paljon mutta saavat valitettavan vähän aikaan. Kyse voi olla esimerkiksi siitä, että ei tiedetä mistä kirjoittaa tai pelosta. Mitä muut ajattelevat, jos kirjoittaa julkisesti ja omilla kasvoilla.

Wannabee bloggaajien suurin este onkin aloittaminen. He kuuntelevat ja lukevat paljon muiden vinkkejä, ”Tee näin, älä näin, aloita näin eikun näin” ja kuitenkin jokaisessa vinkkilistassa on aimo annos epäselvyyksiä, ristiriitaisuuksia ja päällekkäisyyksiä, joiden johdosta epävarmuus aloittamiseen vain kasvaa.

Lue lisää: 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Action Step:

Listaa itsellesi 3 – 5 aihetta, jotka kiinnostavat sinua tällä hetkellä eniten. Perusta sen jälkeen ilmainen blogi esimerkiksi Bloggeriin ja muuta asetukset siten, että vain sinä näet blogin sisällön. Sitten vain kirjoitat sydämesi kyllyydestä valitsemistasi aiheista. Vain harjoittelulla tulee mestariksi.

2. ”Minäkin bloggasin vuonna nappi ja nauha”

Seuraavan tyypin bloggaajat ovat joskus aloittaneet ja kirjoittaneet blogia mutta… Arki, työ, kiire, stressi, _________________, on vaikuttanut siihen, että blogi on jäänyt niille sijoilleen. Tunnukset ovat hävinneet ja osoitekin on hukassa. Noh, aina voi aloittaa uuden blogin! 😀

Tämän ryhmän suurin haaste on oman mielenkiinnon ylläpitäminen. Miten tehdä bloggaamisesta itselle niin mielenkiintoista, että se ei unohdu? Yksi parhaista keinoista on rajata aihe niin, että se on lähellä sydäntä, siihen löytyy intohimoa, paloa ja tietoa.

Tämän tyypin bloggaajat voivat myös tulla siihen tulokseen, että bloggaaminen ei ollutkaan ”mun juttu”. Sehän on tavallaan mahtavaa, jos sen oivaltaa tässä vaiheessa, eikä sitten, kun bloggaamiseen on kuluttanut satoja tunteja kallisarvoista aikaa.

Lue lisää: Voiko epäseksikkäällä blogiaiheella menestyä?

Action Step:

Mieti mitä hyötyä bloggaamisesta on sinulle sekä lukijalle. Jos huomaat, että toinen tai kumpikaan ei hyödy bloggaamisesta, vaihda joko aihetta tai lopeta bloggaaminen kokonaan.

3. Se kuuluisa sillisalaatti-bloggaaja

Tämä bloggaaja kirjoittaa kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä poiketen välillä kuuhun ja Atlantin valtamerelle. Ihanat sillisalaattiblogit ovat todella viihdyttävää luettavaa mutta pidemmän päälle lukijat eivät sitoudu niihin.

Sillisalaatti -blogien artikkeleita luetaan silloin kuin muistetaan ja jos aihe kiinnostaa. Toisinaan lukukertoja voidaan saada paljonkin. Joskus taas lukukertoja pyörähtää tauluun kiinteä nolla.

Nämä tyypit ovat niitä, jotka kaipaavat ajatuksilleen väylän, jonka kautta jäsennellä niitä. Unelma Onnellisuudesta blogini, jonka perustin Bloggeriin tammikuussa 2014, oli juuri tällainen.

Tämän tyypin suurin haaste on aiheiden laajuus ja monipuolisuus. Vaikka voisi kuvitella, että sillisalaatti -blogin kirjoittajilta juttua riittää ja paljon, hyvin usein juurikin nämä tyypit kohtaavat tyhjän sivun syndrooman.

Lue lisää: 28 blogipostausideaa, joiden avulla hankit lisää upeita lukijoita sillisalaattiblogiisi

Action Step:

Tyhjän sivun syndrooma voitetaan sillä, että aihetta rajataan. Voit esimerkiksi jättää sillisalaatti -blogin ennalleen ja kirjoitella sinne silloin, kun siltä tuntuu ja irrottaa siitä yksi aihelue omaksi blogikseen. Mitä rajatumpi aihe on, sitä helpompaa siitä on kirjoittaa.

5 bloggaajatyyppiä - kuka sinä olet?

4. Harrastebloggaaja

Harrastebloggaajia on kahdenlaisia – niitä ketkä haluavat ansaita rahaa blogilla ja niitä ketkä eivät. Molemmat ovat yhtä tärkeitä ja molempia tarvitaan tässä bloggaajien symbioosissa.

Ne harrastebloggaajat, jotka haluavat ansaita rahaa, törmäävät usein haasteeseen, että mitenkäs sitä rahaa oikein ansaitaan? Sen jälkeen haetaan Googlesta erilaisia ideoita ”Miten tienaan blogilla?”, ”Ansaitse rahaa bloggaamisella” ja yritetään laittaa siellä annettuja vinkkejä käytäntöön – valitettavasti heikoin tuloksin.

Yhteistä harrastebloggaajille on se, että kirjoittaminen on jo tavoitteellista ja tuloksellista – analytiikkaa seurataan, otsikoita testataan ja uusia lukijoita pyritään hankkimaan.

Joko luit tämän: 7/10 bloggaajasta lopettaa ensimmäisen vuoden aikana – ethän sinä ole yksi heistä?

Action Step:

Halutessasi viedä blogisi kohti tuloja, mieti 1 – 5 tuotetta, jotka auttavat ja hyödyttävät lukijoitasi. Sen jälkeen valitse 1 – 3 erilaista strategiaa, miten suosittelet tai markkinoit tuotteita lukijoillesi. Lopuksi testaa eri strategiat ja pitäydy siinä / niissä, jotka toimivat.

5. Ammattilainen

Ammattilainenkin voidaan erottaa kahdeksi ei tyypiksi – niihin, ketkä eivät ole vielä onnistuneet tuotteistamaan blogiaan ja niihin, ketkä ansaitsevat blogillaan rahaa.

Jos saat blogillesi paljon lukukertoja ja sisältösi on rautaista mutta tuloja ei tule, kyse on hyvin usein vain siitä, että sinulla on hallussasi kaikki palaset mutta ne eivät ole vielä  loksahtaneet oikeille paikoilleen. 

Lue lisää: Miten erotut tuhannen muun Life Coach valmentajan massasta?

Action Step:

Tarkastele blogiasi kokonaisuutena. Käy se läpi ”uusin silmin”, toisin sanoen, jos tulisit itse ensimmäistä kertaa blogiisi, millaisen vaikutelman siitä saat? Kenelle se on suunnattu? Mikä blogin tavoite on? Onko tuotteet sopivat kohderyhmällesi? Miten markkinoit tuotteita? Nämä kysymykset auttavat sinua eteenpäin.

Kuka näistä 5 tyypistä sinä olet?

Minä tunnustan! Minä ollut jokainen näistä tyypeistä! Ja sehän vain kertoo siitä, että oppimista, kehittymistä ja edistymistä on tapahtunut. Jokainen artikkeli, jonka olen kirjoittanut ja jokainen päivä, jonka olen blogieni kanssa viettänyt, on vienyt minua eteenpäin. 😀 Wuhuu!

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: