fbpx Skip to content

15 vinkkiä miten otat vuodesta 2019 kaiken hyödyn irti

Vuosi 2019 on pian täällä! En tiedä sinusta, mutta itse olen jo miettinyt ja suunnittellut ensi vuotta. Vuoden lopussa minulla on tapana katsoa taaksepäin ja nähdä millaisia valintoja olen tehnyt ja niiden pohjalta lähden suunnittelemaan seuraavaa vuotta.

Keräsin tähän postaukseen 15 erilaista vinkkiä, joiden avulla kasvatat ja kehität omaa blogiasi ja itseäsi vuonna 2019.


1. Katse vuoteen 2018

Ennen kuin ensi vuotta voi suunnitella, on tärkeää katsoa, millaisia päätöksiä ja toimenpiteitä teit tänä vuonna. Listaa siis itsellesi ylös kaikki ne päätöksen ja toimenpiteet, mitkä liittyvät omaan brändiin.


2. Missä onnistuit?

Seuraavaksi onkin aika kehua itseäsi! Listaa ylös kaikki ne asiat, joissa onnistuit ja joista olet ylpeä. Yksikään onnistuminen ei ole liian pieni juhlittavaksi!


3. Mikä esti saavuttamasta tavoitetta?

Fakta on, ettei kaikkia tavoitteita saavuta. Siksi onkin tärkeä pysähtyä hetkeksi miettimään, miksi jotkin tavoitteet jäivät saavuttamatta. Ja hei! Älä missään nimessä pode huonoa omaatuntoa <3 Olet tehnyt tämän vuoden aikana parhaasi. Ja sehän riittää <3

Lue myös tämä: TOP 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita asiakkaita


4. Mikä on ”jotain uutta”, mitä tuot tai luot tähän maailmaan?

Kuten varmasti arvaat, on täysin turha tehdä samaa mitä muutkin. Erottuaksesi kirkkaasti, sinun tehtävänä on tuoda tai luoda tähän maailmaan jotain uutta. Ota hetki aikaa ja mieti, mikä on sellaista lisäarvoa, mitä sinun lukijasi eivät löydä mistään muualta.

Tilaa viikkokirje


5. Mitkä ovat ne virheet, joita teit vuonna 2018 ja joita et missään nimessä halua tehdä uudelleen 2019?

Paras tapa oppia on tehdä virheitä. Useasti kannattaa kuunnella muiden virheitä ja oppia niistä. Mutta fakta on, että jokainen meistä tekee virheitä. Siksi onkin hyvä muistuttaa itseään, millaisia virheitä on tehnyt, joihin ei missään nimessä halua sortua enää 2019.


6. Mitä opit vuonna 2018, jota voit hyödyntää edelleen 2019?

Kun vastaat edelliseen kysymykseen, tämä onkin helppo. Listaa mahdollisimman paljon niitä asioita, joita olet oppinut tänä vuonna ja merkitse niiden kohdalle, voitko ja miten voit hyödyntää oppimaasi myös ensi vuonna.


7. Miten paljon rahaa investoit omaan kehittymiseen ja oman brändin rakentamiseen 2019?

Ilmaista tietoa on saatavilla pilvin pimein. Mutta toisinaan meillä ei ole aikaa istua tuntitolkulla Googlessa ja etsiä sitä. Siksi on tärkeää investoida itseensä ja omaan kehittymiseen. Tee päätös, miten paljon investoit, säästä tuo raha ja kehitä omaa osaamistasi. Lupaan, että saat investoinnin moninkertaisesti takaisin.


8. Mistä olet valmis luopumaan 2019?

Emme voi lisätä työmäärää. On aika päästää irti suorittamisesta. Luopuminen voi kuulostaa karulta, mutta turhista asioista irti päästäminen on järkevää. Se vapauttaa energiaa niihin asioihin, mitkä vievät sinua kohti upeaa tavoitettasi.


9. Jos saisit yhden ylimääräisen tunnin vuorokauteesi, mihin käyttäysit sen?

Asioista luopuminen tuo hyvin todennäköisesti lisää aikaa. Onkin aika päättää, mihin käytät lisääntyneen ajan. Valitse viisaasti eli priorisoi tärkeimpiä tehtäviä. Kysy itseltäsi, mikä vie sinua parhaiten / nopeiten / helpoiten kohti tavoitetta.10. Mitä sellaista aiot tehdä 2019, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Itsensä haastaminen on tärkeää. Omalta mukavuusalueelta ulospääsy vähentää pelkoa tehdä asioita. Mitä useammin menet ulos omalta mukavuusalueelta, sitä laajemmalle se laajenee.


11. Mikä oli parhaiten tuloja / myyntiä tuova tuote / palvelu vuonna 2018?

Jos tavoitteenasi on hankkia tuloja, on tärkeää tietää mikä tuote kiinnostaa sinun lukijoitasi. Panosta siihen heti alkuvuodesta. Rakenna tuotteen ympärille passiivisesti tuottava myyntiputki tai -tunneli. Toista sama toimenpide joka kuukausi yhden uuden tuotteen kohtalla.


12. Mitä erilaista sinun kannattaa tehdä, jotta voit kasvattaa sen myyntiä vuonna 2019?

On turha keksiä pyörää uudelleen, mutta joskus voi olla hauskaa kokeilla jotain ihan erilaista mitä muut. Etsiä uusia markkinointi- ja myynti-ideoita sissimarkkinoinnista (engl. guerrilla marketing).


13. Millaiset rajat asetat itsellesi?

Sinun ei tarvitse olla läsnä 24 / 7. Aseta itsellesi ja työllesi rajat. Ja kerro siitä yleisöllesi.


14. Mikä on yksi iso tavoite 2019?

Aseta itsellesi yksi iso tavoite ensi vuodelle. Kenties haluat päästä televisioon tai kasvattaa blogin lukijamäärän 35 000. Tai ehkä haluat saada 1500 € automatisoitua tuloa joka kuukausi. Tai tuplata nykyinen tulo.


15. Mitä sinun tulee tehdä tai oppia, jotta sinulla on mahdollisuus saavuttaa tuo tavoite?

Jotta tavoitteesta tulee realistinen ja konkreettinen, mieti erilaisia toimenpiteitä ja tehtäviä, joiden avulla voit saavuttaa sen. Pohdi, mitä sinun tulee oppia ja etsi sen jälkeen valmentaja, joka auttaa sinua.

Minkä näistä vinkeistä otat ensimmäisenä käyttöön? 

Tilaa viikkokirje
Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Olen Tiia Konttinen ja autan Sinua erottautumaan kilpailijoista ja muista bloggaajista. Autan Sinua rakentamaan miellyttävän maineen ja timanttisen brändin sisältömarkkinoinnin avulla. Olipa tavoitteesi oppia bloggaamaan tai hyödyntää blogia tulonhankinnassa, olet tullut oikeaan paikkaan.

Yhteistyössä Täysii ja Andy Hopi

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 1 324 tilaajien joukkoon

Tarvitsen apua

Hae Googlesta

Scroll To Top